У Жовкві створили комісію через "виховання" учня стусанами (відео)

10:43 8 грудня 2020 р.

Фото до новини

У Жовківському відділі освіти створили комісію, аби з'ясувати випадок побиття школяра Потелицької школи.


Про це, як інформує пресслужба ЛОДА, повідомив керівник відділу освіти Жовківської районної адміністрації Михайло Коваль,

Нагадаємо, в селі Потеличі Львівської області заступниця директора школи з виховної роботи "виховувала" учня-шестикласника стусанами. Кадри інциденту зафільмували однокласники хлопчика і виклали у мережу.

На відео видно, як вчителька кричить на хлопчика через його погану поведінку, смикає його та дає стусани. Той намагається відступити убік та прикриває голову руками.

Усе почалося з бійки хлопчаків у коридорі. На зауваження вчительки, яка є заступницею директора школи, один із учнів відповів їй у грубій формі.

Сама вчителька – Надія Володимирівна – розповідає: "Він сказав, а що ти тут робиш, іди звідси. Ні, вибачте, чого ти сюди прийшла, іди звідси. Це були його слова. І після тих слів він втік, і далі ви все бачите безпосередньо на відео… Ну, так, щоб я його била, калічила – такого не було. Я не кажу, що я є права у даній ситуації, тобто я десь, можливо, мала би десь проконтролювати свій емоційний стан, але за 20 років роботи у школі це трапилося зі мною вперше".

Олена Костецька, мама хлопчика, каже, що не відразу збагнула, що трапилося, аж поки не побачила відео. Жінка розповідає, що того дня син прийшов зі школи і відразу ж розповів, що сталося. Він плакав, скаржився на погане самопочуття, у нього була невелика гематома, проте згодом йому полегшало. Після того мати звернулася до класного керівника. До правоохоронці батьки хлопчика не зверталися.

Представники ювенальної юстиції та представники відділу освіти провели розмову із усіма сторонами конфлікту. Відтак, вчителька написала заяву на звільнення.

«Подібний вчинок у школах неприпустимий. Педагоги володіють потрібними навиками та досвідом, аби не допускати таких ситуацій. Ніякий нервовий зрив не може виправдати фізичної розправи щодо неповнолітніх», - наголосив директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

Директору школи оголосили попередження, зробити висновки повинен також шкільний психолог, випадок розглянуть на педагогічній раді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів