У школярів розпочалися перевірочні контрольні

09:40 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: svetlana319.blogspot.com

Сьогодні старшокласники відповідатимуть на запитання тестів з історії України, а п'ятикласники – з математики.

Як повідомляють 13 листопада «Вести», вчора українські школярі почали писати контрольні, за результатами яких міністерство освіти та науки розробить програму навчання на майбутнє. Щоправда, тестування стосується тільки 5- та 10-класників. Так, старшокласники вчора здавали першу свою контрольну (виконані у вигляді тестів) з української мови, 

Сьогодні ж, 13 листопада, їх чекає історія України. А п'ятикласники напишуть тести з математики.

Натомість у четвер перевірять знання тільки 10-класників з геометрії. Також на дітей чекають контрольні « зрізи»  з іноземних мов, основ здоров'я, історії, хімії, фізики та географії.

Моніторинг триватиме до 12 грудня. Тим часом у випускників почалися перші випробування. З 1 листопада розпочалася реєстрація на проходження пробного ЗНО.

Подати заявку можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. А випробувати свої знання в тестах старшокласники зможуть у березні.

Міністерство освіти вже визначило перелік предметів на зовнішньому тестуванні в 2014 році. Вступники до вищих навчальних закладів зможуть скласти тести з 11 предметів: українська мова та література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, зарубіжна література та одна з іноземних мов (на вибір): англійська, німецька, французька або іспанська.

Якщо раптом стануться якісь зміни по ЗНО, інформація про це надійде по СМС старостам класів та викладачам, які повинні будуть поінформувати інших.

Як повідомляв «Щоденний Львів», голови ЛОДА та їхні заступники не пишуть диктанти з української мови.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів