У школах Львівщини декілька субот будуть робочими – відпрацьовуватимуть навчальні дні грудня

12:56 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mukachevo.net

Про це повідомила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук.

Як повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук, Міністерство освіти і науки України визначило рекомендовано-орієнтовну структуру навчального року. О. Небожук також поінформувала:

«Водночас ми маємо завдання з економії енергоносіїв, зокрема газу, до 30 відсотків також економію грошей на енергоносії. Швидке переведення котелень з газового у твердопаливні або ін. вид за короткий час, при відсутності грошей та відповідній роботі казначейства неможливий.

У зв’язку з тим кожен міський чи районний орган управління освітою буде з погодження органів місцевого самоврядування визначати структуру навчального року. Станом  на сьогодні  вже є напрацьований план заходів збереження газу із збільшенням канікулярного часу саме в зимовий період, винесені на погодження виконкомів міських рад та сесії районних рад – приклади збереження п’ятиденного робочого тижня, але з відпрацюванням по декількох суботах навчальних днів грудня».

Кожен відділ освіти з урахуванням своєї специфіки опалювального сезону, специфіки погодних умов, можливостей зекономити газ і кошти на енергоносії буде визначатись самостійно по побудові структури навчального року. Осінні канікули департамент рекомендує провести, але з врахуванням погодних умов.

Таким чином 1 семестр закінчиться швидше, аніж, 26 грудня, а 2 семестр може початися  пізніше – ніж 12 січня. Ми наполягаємо на тому, щоби зміни у структурі навчального року, не привели до погіршення соціального статусу вчителів та  якості освітніх послуг.

Звичайно це не зовсім приємно вчитися по суботах – але батьки і учні мусять зрозуміти, що це рік війни і ми не можемо піти на поступки Росії прийнявши ту ціну на газ, яку вона пропонує. Потрібно йти на мудрі рішення.

Ми маємо бути стійкими, міцними і розуміти наскільки це важливо. Але всі рішення мають бути узгоджені з громадою».

Це повідомлення передає прес-служба облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів