У Міносвіти заявили, що не збирають базу даних про батьків

08:29 26 вересня 2013 р.

У Міністерстві освіти запевняють, що не збирають вибірково інформацію про батьків учнів шкіл. Про це йдеться в заяві відомства.

Згідно з інформацією, існує Єдина державна електронна база з питань освіти, яка є єдиним джерелом даних, що використовуються під час виготовлення документів про освіту державного зразка, вчені звання та наукові ступені, ліцензій на надання освітніх послуг та сертифікатів про акредитацію, учнівських (студентських) квитків.У цій базі є дані про учнів (студентів), випускників навчальних закладів та їхній освітній чи освітньо-кваліфікаційний рівень, абітурієнтів, а також дані про навчальні заклади незалежно від форми власності, органи виконавчої влади у сфері освіти, їхніх керівників, наукових, науково-педагогічних працівників та інших учасників освітнього процесу.

У міністерстві заявили, що за ініціативи викладачів, яким потрібно підтримувати зв’язок з батьками учнів та студентів для інформування їх про успішність дітей, може бути зібрана база з такими даними, як прізвище, ім’я, по батькові батьків учнів і студентів та їхні контактні номери телефонів. Однак внесення цієї інформації в базу є необов'язковим.

«Будь-яка інша інформація щодо батьків отримувачів освітніх послуг (зокрема, місце їхньої роботи, громадянство тощо) у Єдиній державній електронній базі з питань освіти відсутня, а її внесення не передбачено жодним нормативно-правовим актом у цій сфері», – заявили в МОН.

Раніше в ЗМІ та соцмережах з’явилася інформація, що міське управління освіти і науки Києва збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють у засобах масової інформації. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

radiosvoboda.org

 

новобудови Львів