У мерії повідомили, коли цьогоріч закінчиться навчання у школах (відео)

14:38 17 травня 2021 р.

Фото до новини

Цьогоріч завершення навчального року в школах Львова відбудеться по-різному. У зв’язку з тим, що під час навчання було введено карантині обмеження, і в різних школах була різна тривалість канікул, деякі учні матимуть уроки ще до середини червня, а дехто й довше. Про це розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv

«Зважаючи на те, що заклади освіти мають академічну автономію, завершення навчально року відбувається у кожній школі по-своєму. Структуру навчального року затверджує педагогічна рада закладу освіти. У зв’язку з тим, що ввели карантині обмеження, у школах у різний час відбувалися канікули: ¸одні школи робили передвеликодні канікули, інші – ні. Тому завершення навчального року відбувається по-різному. Першими навчальний рік завершать початкові школи - починаючи від 28 травня. Також є окремі заклади, які вчитимуться до 25-30 червня», - розповіла Зоряна Довганик.

Зі слів посадовиці, необхідною умовою є те, що кожна школа повинна відпрацювати 175 робочих днів. Тож кожен заклад освіти, враховуючи кількість канікул та перерв у навчанні, сам вирішує, коли у нього повинен завершитись навчальний рік.

«За попередньою інформацією, приблизно 80% шкіл навчатимуться протягом червня. Не можу сказати точну кількість шкіл, які навчатимуться до кінця червня, але, наприклад, у ліцеї № 70 навчальний рік триватиме до 25 червня. Однак більшість шкіл завершать рік в межах 3 – 11 червня», - додала головна освітянка Львова.

Також начальниця управління освіти зазначила, що вже протягом декількох останніх років святкування початку і завершення навчального року у багатьох школах міста відбувалися в іншому форматі. Ще три роки тому керівники навчальних закладів та батьки прийняли рішення про те, що початок чи кінець навчального року відбуватиметься у формі проведення уроків толерантності, майстер-класів чи екскурсій. Такий формат проведення святкувань дасть змогу дітям справді відчути і зрозуміти свято, щоб діти не стояли на довготривалих лінійках, інколи під пекучим сонцем.

«Зважаючи на те, що є час адаптивного карантину, і ми зменшуємо кількість людей, які одночасно можуть перебувати або в приміщенні школи, або на території закладу освіти, то такі заходи будуть проводитися дуже індивідуально: як правило, для кожного класу зокрема.

Звичайно, що вручення документів про освіту буде відбуватися святково, але все ж таки з дотриманням протиепідемічних правил і норм», - резюмувала Зоряна Довганик.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів