У Любліні, Варшаві та Познані майже 30 тисяч біженок з України пройдуть IT-навчання

21:40 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Таке навчання, що розпочнеться у лютому 2023 року, допоможе розв’язати соціально-економічні проблеми біженців, зміцнить економіку України і вплине на польський IT-ринок.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Проект «Incubating Freedom for Ukraine — Adapting Women to Digital Economy» підготував польсько-український консорціум Perspektywy Academy на чолі з Освітньою фундацією Perspektywy та українським партнером Ukrainian Talent Foundation. 

Під час прес-конференції в середу в Любліні засновник освітньої фундації Perspektywy Вальдемар Сівіньський повідомив, що за програмою планується навчати близько 30000 жінок, переважно біженок з України, які тимчасово проживають у Польщі. На його думку, це допоможе розв’язати соціально-економічні проблеми біженців, зрештою зміцнить економіку України, а також вплине на польський IT-ринок.

«Нещодавно опубліковані дослідження Польського економічного інституту показують, що сьогодні нам не вистачає 147 тис. IT-спеціалістів (...). Ідея полягає в тому, щоб навчати, але не в системі магістратури та бакалавра, тому що ми не маємо на це часу. Після 24 лютого ми живемо в зовсім іншій ситуації», — зазначив Сівіньський.

Засновник освітньої фундації Perspektywy анонсував, що перші навчання розпочнуться у лютому 2023 року. Він уточнив, що пілотна програма охопить три міста: у Любліні, Варшаві та Познані. Як сказано в прес-релізі, перепідготовка персоналу буде здійснюватися на основі використання корпоративних методів навчання із залученням практиків, які працюють у вітчизняних і міжнародних компаніях.

Під час прес-брифінгу було опубліковано відео виступу посла США в Польщі Марка Бжезінського. Він наголосив, що з гордістю підтримує інавгурацію проекту «Incubating Freedom for Ukraine — Adapting Women to Digital Economy». 

Що старші і досвідченіші СЕО в українському IT, то більше вони заробляють

IT-компанія зі Львова отримала американську нагороду за інновації в боротьбі з COVID-19

Індонезію зацікавив IT-ринок Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів