У Львові змінили правила зарахування до дитсадків

15:30 21 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міськради вніс у п’ятницю, 21 грудня, зміни до положення та правил зарахування дітей до дитячих садочків.

Про це повідомили в п’ятницю, 21 грудня, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «Батьки матимуть можливість зареєструвати дитину у заклад дошкільної освіти не з першого робочого дня січня, а з першого робочого дня вересня, оскільки у нас навчальний рік розпочинається у вересні».

Зоряна Довганик пояснила: «На даний час не усі батьки і не усі діти були в однаковій позиції. Тому що, до однієї групи зараховувалися діти, які народилися з 1 вересня і до 31 грудня одного року й з 1 січня і до 31 серпня наступного року. Тобто, коли ми розпочинали реєстрацію 2 січня, то звичайно, що ці діти, які народилися наприкінці року, мали пріоритет. А ті дітки, які народилися з 1 січня до 31 серпня наступного року, вони реєструвалися лише через рік. І батьки дуже часто не розуміли, чому так відбувається, що коли вони реєструють дитину до ясельної групи, до групи раннього віку, а там вже є в переліку 10-20, а то і 50 діток. Тому, тепер ми зрівноважуємо цю систему, і діти матимуть можливість ходити в садочок із 1 вересня. І батьки будуть реєструвати в садочок з першого робочого дня вересня. Всі дітки, які народилися на кінець минулого року і вже народилися з 1 січня до 31 серпня поточного року, вони будуть мати однакові права зарахування у садочок».

Начальник управління освіти ЛМР також поінформувала: «Окрім того, необхідно батькам буде завантажувати усі підтверджувальні документи у систему. Оскільки виникало дуже багато маніпуляцій щодо свідоцтва про народження дитини, щодо пільговості того документу, який підтверджує категорію. Відтепер необхідно буде завантажити у систему скан-копію свідоцтва про народження дитини, скан-копію пільгового посвідчення. Окрім того батькам тим, які мають пільгу, необхідно буде принести довідку із Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають пільги, які видає орган соціального захисту за місцем проживання».

Зоряна Довганик також розповіла: «Окрім того, необхідно зважити, що внесено ще дві пільгові категорії дітей до попереднього переліку. Тобто, право на пільгу матимуть діти із багатодітних сімей, а також діти, чиї батьки працюють у відповідному садочку. Батьки матимуть можливість змінювати місце реєстрації дитини, якщо вона ще не ходить у садочок, в попередній раз було лише один раз на місяць, але необхідно буде обов’язково зазначати і додавати скан-копію документу, який підтверджує, що батьки змінили місце проживання. Тобто не буде вже такої опції, що батьки змінюють реєстраційну заявку до закладу дошкільної освіти стільки разів, скільки їм потрібно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів