У Львові визначили учасників олімпіади вундеркіндів

11:20 18 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Понад 50 дітей з різних шкіл Львова стали учасниками Олімпіади з ментальної арифметики, під час якої головним завданням було якомога швидше і точніше рахувати на спеціальних рахівницях (абакусі) та подумки.

Про це повідомили в середу, 18 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що за звання найкращого змагалися маленькі львів’яни віком від п’яти до 14 років. Кращими в двох рівнях ментальної арифметики стали Святослав Українець та Дарія Сєрова.

«Ментальна арифметика – це японська методика усного рахунку, яка розвиває у людей відразу дві півкулі мозку. Дітям опанувати такі розвиваючі практики значно легше, аніж дорослим. Ця методика розвиває у дітей неймовірні здібності, через що їх часто називають вундеркіндами. Скажімо, фіналістка Олімпіади Дарія Сєрова показала як рахує подумки тризначні цифри, а в цей ж час стрибає на скакалці та розповідає вірш», – розповіла організатор – керівник Клубу ментально арифметики «Indigo» у Львові Тетяна Недайвода.

Завдання для учасників на Олімпіаді були непрості – доводилося на швидкість додавати, віднімати та множити усно двохзначні і трьохзначні числа швидше за інших. Школярі, які стали фіналістами категорій, отримали право представляти Львів на Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики наступного року.

Як інформував «ЩЛ», 30 львівських школярів отримали по 10 тисяч гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів