У Львові відбудеться «Форум дітей»

11:15 12 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся в п’ятницю, 12 квітня, з начальником управління з питань закордонного українства й гуманітарного співробітництва МЗС України Ларисою Дір та владикою Йосифом (Міляном), аби узгодити питання організації «Форуму дітей».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Під час зустрічі сторони домовились про те, що на початку липня до Львова з`їдуться діти, які навчаються в суботніх та недільних школах, що функціонують при громадських організаціях закордонних українців. До участі у форумі запросили учнів суботніх та недільних шкіл, які функціонують при громадських організаціях закордонних українців, віком від 12 до 16 років. Форум дітей планують організувати на базі Львівської духовної семінарії Святого духа або у Монастирі святого Йосифа в Брюховичах».

Лариса Дір наголосила: «У складі делегацій будуть і іноземці, і діти з українським громадянством. Зокрема, це діти з різних шкіл Португалії, Греції, Польщі, Іспанії, країн Балтії та інших. Українців за кордоном насправді дуже багато. Цього разу ми орієнтуємось на відносно невелику кількість учасників, десь до 60, або зрозуміти чи можна у майбутніх проектах розширяти контингент».

Владика Йосиф Мілян закцентував: «Дуже би хотілося зробити такий форум щорічним та мати можливість запрошувати на рідну землю якнайбільше дітей. Цього разу ми охопимо дітей, які мешкають у Європі, але багато наших високосвічених фахівців працюють у таких віддалених країнах як Австралія, Південно-Африканська Республіка чи Сингапур, тож незабаром будемо запрошувати українських дітей і звідти, адже нам є що показати і нам є чим пишатись».

«Метою форуму дітей є підтримка українського шкільництва, популяризація української мови, українських традицій, мотивація для учнів суботніх та недільних шкіл для вивчення української мови та українознавчих предметів. Програмою форуму передбачається проведення майстер-класів з писанкарства, соломоплетіння, випалювання по дереву, екскурсій Львівською, Івано-Франківською та Тернопільською областями, вікторини  і конкурси», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів