У Львові створять кластер «Біотех і Фарма»

16:35 6 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: lp.edu.ua

У четвер, 8 листопада, о 17.00 у приміщенні «Tech Startup School» на вулиці Колесси (№2) розпочнеться церемонія підписання меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення біотехнологічного кластеру «Біотех і Фарма», над ідеєю якого працюють близько року.

Про це повідомили у вівторок, 6 листопада, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Кластер сприятиме розвитку науково-дослідницької та інноваційної діяльності у галузі біотехнологій у Львові, реалізації біотехнологічних бізнес-проектів, створенню нових кваліфікованих робочих місць, економічному розвитку міста і залученню іноземних інвестицій. На сьогодні ініціативу створення кластеру «Біотех і Фарма» підтримали 18 учасників, серед яких є компанії, громадські організації, університети, науково-дослідні та навчальні установи, міська влада», – поінформували також у міськраді.

«Зокрема, учасниками є ПрАТ «Компанія Ензим», ТзОВ «Експлоджен», ТОВ «ХЕМА», ПрАТ «Львівський облрибкомбінат», ТзОВ «Новації. Досягнення. Лідерство.-груп», ГО «Tech Startup School», Громадська Спілка «Центр Інновацій «Сходи в Майбутнє», ГО «Українське лікарське товариство у Львові», Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний медичний університет імені  Данила Галицького, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, Інститут біології клітини НАН України, Інститут біології тварин НАН України, Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Івана Франка та Львівська міська рада», – розповіли також у міськраді.

«Приєднатися до кластеру зможуть усі охочі компанії та установи, які розташовані на території України, та діяльність яких дотична до біотехнологій. Зараз активна робота триває над: залученням нових учасників до кластеру, формуванням бази наявного обладнання, технологій, послуг, можливостей учасників біотехнологічного кластеру, облаштуванням навчального класу біотехнологічного напрямку для учнів загальноосвітніх шкіл, обговоренням бачення та налагодження співпраці щодо облаштування науково-дослідної лабораторії для науковців та студентів, перейняттям досвіду діяльності біотехнологічних кластерів Європи тощо», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів