У Львові створено індустріальний парк «Рясне-2»

10:05 14 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: wz.lviv.ua

Про це повідомляє сьогодні, 14 лютого, прес-служба міської ради.

За її інформацією, у Львові, Івано-Франківську й Хмельницькому запрацюють індустріальні парки – відповідно, «Рясне-2», «Долина» й «Славута». До Реєстру індустріальних парків України, який створений відповідно до Закону «Про індустріальні парки» й затверджений наказом Держінвестпроекту 16 липня 2013 року, вони будуть внесені вже незабаром.

Про це заявив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, відомство якого проводить інвентаризацію земельних ділянок у всіх регіонах України з метою визначення промислових майданчиків під створення індустріальних парків, а повідомляє прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. Зокрема Каськів розповів: «Міжвідомча комісія при Мінекономрозвитку, яка займається підготовкою рекомендацій щодо внесення індустріальних парків до загального Реєстру, вже ухвалила рішення внести до цього переліку три парки: «Долина» у Хмельницьку, «Славута» в Івано-Франківську та «Рясне-2» у Львові. Невдовзі вони запрацюють у цих регіонах».

Голова Держінвестпроекту додав, що створення індустріальних парків у трьох регіонах одразу посилить їхню інвестиційну привабливість, пожвавить розвиток внутрішнього виробництва, сприятиме імпортозаміщенню, залученню інвестицій у реальний сектор економіки, створенню робочих місць, а також збільшить експортний потенціал. Повідомляючи про це, прес-служба міської ради нагадує, що Закон «Про індустріальні парки» в Україні набув чинності 4 вересня 2012 року, а також пояснює, що індустріальний парк – це визначена згідно з містобудівною документацією та земельним кадастром, облаштована відповідною інфраструктурою земельна ділянка, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність та діяльність у сфері інформації та телекомунікацій на умовах, визначених Законом України «Про індустріальні парки» та договором про здійснення господарської діяльності у межах індустріального  парку. 

Національний проект «Індустріальні парки України» – створення промислово-виробничої інфраструктури» реалізує Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Нацпроект передбачає створення у різних регіонах України 10 пілотних індустріальних парків із сучасною інженерною та сервісною інфраструктурою на земельних ділянках розміром від 15 до 700 га кожна. Реалізація проекту допоможе визначити необхідні інструменти для підтримки найперспективніших галузей та відпрацювати робочу схему планування, створення та управління індустріальними парками в Україні. Відпрацьована схема в подальшому буде застосовуватися для розвитку інших індустріальних парків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів