У Львові розробили розумний годинник «LaMetric»

15:34 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: drive.google.com

Як повідомляє у середу прес-служба міської ради, він може показати суму зароблених коштів, температуру повітря, кількість «лайків» у соціальній мережі й листів на е-пошті та інше.

Прес-служба міської ради повідомляє сьогодні, 9 квітня, що львівські ІТ-технологи розробили розумний годинник, який, окрім години, показує важливі дані та інформацію з Інтернету. Такий годинник може показати суму зароблених коштів, температуру повітря, кількість «лайків» у соціальній мережі, кількість листів на е-пошті та інше.

Окрім персонального використання, гаджет може показувати інформацію оточуючим, наприклад, заохочувати перехожих, показуючи у вітрині кількість фанів ресторану, або мотивувати працівників новими досягненнями. Розробили розумний годинник «LaMetric» учасники невеликого львівського технологічного стартапу «Smart Atoms». Його засновник Назар Білоус розповів:  «Зараз ми працюємо над тим, аби запустити всесвітню спільно кошт-кампанію зі збору коштів на першу партію продукції (на відомому «Kickstarter»). Це перший гаджет, який створений повністю у Львові. Ми сподіваємось, що проект знайде підтримку в усьому світі. Наша розробка ще раз підкреслює, що Львів – це не лише центр технологічного аутсорсингу, а місто, яке робить кроки у створенні технологічних продуктів та гаджетів, яке розвиває наукоємне виробництво».

Як додає Назар Білоус, у команді розробників розумного годинника працюють інженери, які робили сенсорну панель управління для нового низькопідлогового трамваю «ЕлектронТранс». Розробники вже повністю завершили прототип гаджету і готові продемонструвати його усім охочим. Також готується відео про роботу розумного годинника «LaMetric».

Детальніше про розумний годинник – тут: www.lametric.com.

Прес-кіт: https://drive.google.com/folderview?id=0B_ma0M1JvDGFbndVX0I0azdlN2M&usp=sharing.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів