У Львові преміювали трьох школярів

13:30 28 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова вручив грошові премії по 10 тисяч гривень Анастасії Гнатишин, яка стала віце-чемпіонкою Європи зі шахів серед дівчат віком до 10 років, а також бронзовим призерам ХІІІ Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії та астрофізики – Павлу Гілею і Олександру Кухару.

Про це поінформували в середу, 28 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Дев’ятирічна львів’янка Анастасія Гнатишин здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи з шахів у категорії серед дівчат віком до 10 років, який цього року відбувався у Словаччині».

Анастасія Гнатишин повідомила: «Я давно мрію про електронний самокат, тому отримані гроші витрачу саме на нього».

«Учні 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Івана Франка Павло Гілей та Олександр Кухар, здобули бронзові медалі на ХІІІ Міжнародній учнівській олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка відбувалась в Угорщині», – поінформували також у міськрадіі

Павло Гілей розповів: «10 тисяч гривень, які мені сьогодні вручив мер, я використаю на купівлю велосипеду, щоб їздити ним на навчання в університет. Я вступив в УКУ на факультет комп’ютерних наук та планую це в майбутньому поєднувати зі своїм захопленням астрономією та фізикою»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів