У Львові представили три прототипи роботизованої руки (відео)

19:10 7 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: inspired.com.ua

Команди винахідників з Києва й Львова розробили прототипи руки собівартістю до 300 доларів, які здатні ворушити пальцями та реагувати на імпульси м’язів.

1-2 травня у коворкінгу «Betaplace» відбувся робо-хакатон «Cyber pills for mental health» ‒ 24-годинний марафон, в якому взяли участь понад 20 учасників з трьох команд ‒ «aDDDitive» та «Ultimate Robotics» з Києва, а також спільна команда «Hackerspace Lviv» і резидентів «Betaplace» зі Львова. Кожна з команд розробила прототип руки собівартістю до 300 доларів, який здатен ворушити пальцями та реагувати на імпульси м’язів.

Для його створення використовувалися «opensource» (з відкритим кодом) креслення, деталі, надруковані на 3D-принтері, сенсорні давачі та спеціальне програмне забезпечення. Результати хакатону були презентовані львів’янам та міжнародним експертам з Великої Британії, Росії та Польщі. Як працює прототип можна переглянути на відео:

Організували та провели захід – коворкінг «Betaplace» та Центр міської історії Центрально-Східної Європи в рамках «Cyber pills for mental health» – серії заходів присвячених проникненню кібер-технологій в повсякденне життя. Це частина програми «Survival Kit for Virtual Reality», що одночасно проходить у Миколаєві (Україна), Будапешті (Угорщина), Жиліні (Словакія). Проект реалізується в рамках програми TANDEM «Dialogue for Change», що є частиною проекту «MitOst/UNAEDI» за підтримки Європейської культурної фундації(ECF).

Про це повідомили сьогодні, 7 травня, в онлайн-журналі «Inspired».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів