У Львові планують ліквідувати до кінця 2020 року черги в дитсадки

14:00 7 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 7 грудня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради заслухали звіт начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліана Чаплінського щодо будівництва дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський доповів на засіданні виконавчого комітету: «Дитячі садки, які будують, мають бути відновлені до 2020 року в межах комунальної власності. До 2020 року має бути додано ще 600 дітомісць в існуючих садках».

«У детальних планах передбачено 49 садків різної категорії, яким вже видавалися містобудівні умови та обмеження. З них уже збудовано на вулиці Вашингтона, 4. На вулиці Зеленій вже залито фундамент – це буде садок на 80 дітей. Збудовано на 70% садок на Малоголосківській. На рівні фундаменту почалося будівництва садка на вулиці Тернопільській, 21», – поінформували також Юліан Чаплінський.

«Враховуючи рівень народжуваності плюс існуючий стан кількості місць в садках, до 2022 року він повинен бути вирівняний. І це не стосується нових садків, це стосується лише тих, які будуть відремонтовані і запущені за цей період», – зазначив також начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Натомість начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик відзначила: «За попередніми даними, до 2020 року ми вийдемо на нульову чергу у садочках. На сьогодні тільки 911 дітей не забезпечені освітою, які були зареєстровані у черзі на 1 вересня 2018 року. Відповідно, на наступний рік в нас є в межах 1300 дітей, яких менше є в черзі. Тобто реєстрація на 1300 дітей менша. Водночас, ми відкриваємо нові групи і перепрафільовуємо».

Про це повідомили в п’ятницю, 7 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів