У Львові обрали кращого вчителя країни

19:55 20 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Фіналісти національної премії «Global Teacher Prize Ukraine» змагалися у Львові за звання кращого педагога країни.

Про це повідомили в четвер, 20 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Кожен охочий може проголосувати за свого фаворита до 6 жовтня. Переможця оголосять на офіційній церемонії 7 жовтня. Топ-10 вчителів з усієї країни зібрались у Львові на командний асесмент-центр – фінальний етап відбору, під час якого журі обирають переможця».

«Упродовж трьох днів вчителі працювали в команді, обмінювались досвідом, проводили освітні майстер-класи, квести, виходили із зони комфорту та підкреслювали кожною дією, що «#ВчителіВажливі». Переможця оцінювало експертне журі, до складу якого увійшли: голова «Освіторії» Зоя Литвин, телеведуча «1+1» і куратор премії Наталія Мосейчук, ініціатор і натхненник освітнього руху «EdCamp» в Україні Олександр Елькін, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, переможець «Global Teacher Prize Ukraine 2017» Паул Пшенічка, дитячий сімейний психолог Світлана Ройз, учасниця популярного тін-гурту «Open Kids» Ганна Бобровська та автор проекту «Rolf's» Валентин Фречка. Обирати переможця долучилась і фіналістка Всесвітнього конкурсу для вчителів «Global Teacher Prize 2018» Марджорі Браун», – поінформували також у міськраді.

Голова громадської спілки «Освіторія» та організатор «Global Teacher Prize Ukraine» Зоя Литвин повідомила: «Найбільш здивувало, що цього року усі вчителі були дуже різні – кожен зі своєї родзинкою, але об'єднані спільним сяйвом в очах. В чергове було дуже складно розподілити бали та зрозуміти, хто саме той переможець. Але найголовніше, що після декількох днів разом, ми знов неймовірно надихнулись та ще раз зрозуміли наскільки вчителі важливі».

«Оскільки премія «Global Teacher Prize Ukraine» має на меті популяризувати новаторські підходи в освіті та підвищити престиж викладача, фіналісти премії – це вчителі, які мріють, надихають та змінюють. Вони виховують у своїх учнях глобальних громадян, здатних мислити критично, виходити за рамки, ефективно взаємодіяти та бути креативними. Журі звертало особливу увагу на такі якості, як вплив на спільноту, у якій вчитель проживає (соціально важливі активності поза межами школи), інноваційність (не лише в плані використання ІКТ), уміння працювати в команді, креативність. помітні досягнення учнів (не лише академічні) й вплив на розвиток та популяризацію професії», – розповіли також у міськраді.

«Цього року організатори премії – громадська спілка «Освіторія» – отримали майже 2000 анкет-заявок від вчителів (минулого року 632), які не тільки навчають дітей, а й змінюють світ. Кращий вчитель України буде обраний серед десятки фіналістів», – поінформували також у міськраді.

Цьогоріч до ТОП-10 премії «Global Teacher Prize Ukraine» увійшли:

1. Людмила Боднарюк, учителька мистецтва, Виноградів.

2. Олеся Браташ, учителька української мови та літератури, Добротвір Львівської області.

3. Юрій Гайдученко, учитель української мови та літератури, Київ.

4. Наталія Голоднюк, учителька англійської мови, Сміла.

5. Олександр Жук, учитель інформатики, Запоріжжя.

6. Олександр Лисич, Чорнотинці Чернігівської області.

7. Богдан Портяний, учитель географії та правознавства, Горішні Плавні.

8. Наталія Рудніціька, учителька зарубіжної літератури, Кам’янець-Подільський

9. Світлана Стельмах, учителька історії, Херсон.

10. Олександр Черкас, учитель української мови та літератури, Київ.

«Цього року переможець «Global Teacher Prize Ukraine» отримає поїздку в Дубай на «Global Education and Skills Forum 2019», один рік безкоштовного навчання від «Освіторії» та 250 000 гривень. А куратор премії Наталія Мосейчук оголосила власну номінацію, приз – 50 000 гривень та полицю книжок», – розповіли також у міськраді.

«Додатковий приз отримає також переможець глядацьких симпатій – освітню подорож від громадської спілки «Освіторія». Кожен охочий може проголосувати за свого фаворита на сайті «ТСН.ua» до 6 жовтня. Переможця оголосять на офіційній церемонії 7 жовтня», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів