Сьогодні у Львівській міськраді стартують учнівські інтернет-олімпіади (оновлено: графік)

14:44 12 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mon.gov.ua

У приміщенні Ратуші змагатимуться минулорічні переможці.

«Сьогодні у Львові оголосили про початок проведення інтернет-олімпіад з ІТ, англійської мови, математики, фізики, біології та хімії. Організатори запрошують до участі учнів як львівських шкіл, так і шкіл з інших міст та областей України», – повідомили сьогодні, 12 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Всеукраїнська учнівська олімпіада «Львів відкритий для світу» започаткована у 2013 році у Львові. Перша олімпіада була присвячена ІТ, проводилась серед учнів середніх закладів освіти в номінаціях: комп'ютерна лінгвістика (англійська мова); офісні програми, «Графіка», «Веб-дизайн», «Обчислювальна техніка», «Програмування».

З 2014 року організовано також олімпіади з математики та англійської. З англійської мови вперше в Україні організовано он-лайн диктант.

Учасниками міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій можуть бути учні 5-11-их класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів України. Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла також:

«З метою розвитку творчих здібностей, а також для виявлення талантів серед учнів міське управління освіти спільно з Національним університетом «Львівська політехніка», а також зі Львівським національним університетом імені Івана Франка продовжує впроваджувати проект Інтернет-олімпіад. Перша олімпіада була проведена у Львові в 2013/14 навчальному році і тоді до неї долучилось понад 1500 учнів з навчальних закладів Львова.

У минулому році до олімпіади з ІТ додались ще олімпіади з англійської мови, математики та фізики. Кількість учасників зросла до п’яти тисяч. Цього року проводимо вже третю ІТ-олімпіаду, другу олімпіаду з математики та англійської мови, а також перші олімпіади з хімії та біології.

Усі Інтернет-олімпіади проводяться у два тури за виключення олімпіади з ІТ де є три тури. Зазвичай перший тур є заочним і право взяти участь мають усі бажаючі незалежно від рівня знань.

Участь у цих олімпіадах є безкоштовною, треба мати лише комп’ютер та доступ до Інтернету. Сподіваємось, що цього року зацікавленість олімпіадами буде більшою, а також запрошуємо долучатись і учнів з інших міст».

Метою олімпіади з інформаційних технологій є: стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді; виявлення обдарованих учнів та розвиток їх творчих здібностей, залучення їх до навчання у вищих закладах освіти країни; підвищення інтересу до поглибленого вивчення інформаційних технологій, прищеплення широким колам учнівської молоді навичок дослідницької роботи; пропаганда досягнень науки, техніки та новітніх технологій; підведення підсумків роботи факультативів, гуртків, секцій, учнівських наукових товариств, активізація всіх форм позакласної та позашкільної роботи з учнями; залучення професорсько-викладацького складу, аспірантів, студентів вищих закладів освіти, працівників наукових закладів України до активної допомоги навчально-виховним закладам у справі поліпшення стану викладання інформатики та підвищення рівня знань, умінь та навичок учнівської молоді; формування команд для участі в міжнародних олімпіадах, конкурсах та турнірах. Декан базової вищої освіти Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій НУ «Львівська політехніка» Наталія Шаховська розповіла: 

«Львівська політехніка, як і всі виші зацікавлені в тому, щоб освіта будь якої людини була безперервною починаючи зі школи. І тому, власне, щоб стимулювати учнів і студентів навчатись та вивчати нові технології, підходи та методи, ми організовуємо такого роду олімпіади і навіть не з профільних для нас дисциплін, адже вважаємо, що дитина, яка талановита в чомусь одному – талановита у всьому.

Дуже відмінною рисою цих олімпіад є те, що її організовує не одна організація, а абсолютно різні сторони: і освіта шкільна, і вища освіта, і ІТ кластери, і місто. Така взаємодія різних гравців дає змогу проводити олімпіаду на найвищому рівні і знаходити таланти, які принесуть користь нашій країні та суспільству».

Організатори: Львівська міська рада, Інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка», кампанія «Розумне місто» Всеукраїнська учнівська олімпіада з інформаційних технологій проводиться в три етапи:

І етап – жовтень, заочний, за допомогою системи он-лайн-тестування;

IІ етап олімпіади проводиться в очній формі на базі бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка».

ІІІ етап олімпіади з ІТ проводиться у квітні 2016 року та передбачає виконання творчого завдання на одну із запропонованих тем: розроблення комп'ютерних ігор, сайту й символіки для задач інформаційних технологій.

Для мотивації та можливості розвитку учнівських талантів організатори та партнери планують нагородити переможців другого та третього етапів цінними призами. Зоряна Довганик повідомила також: «Для переможців це набуття різного досвіду, знайомство з новими людьми, а також можливість отримати цінні подарунки, але не лише комп’ютер чи планшет, а й можливість навчатись у провідних ІТ-компаніях. Так, до прикладу, минулорічні переможці отримали матеріальну винагороду в розмірі десяти тисяч гривень, а окрім цього навчальні заклади де вони вчаться отримали комп’ютерні класи».

Окрім ІТ-олімпіади за таким принципом проводяться також олімпіади з математики та англійської мови. 

Графік проведення:

17 жовтня – олімпіада з інформаційних технологій

18 жовтня – олімпіада з математики

24 жовтня – олімпіада з англійської мови

6 грудня – олімпіада з біології

13 грудня – олімпіада з хімії

Деталі за посиланням: victoria.lviv.ua/portfolio/olympiad/».

Раніше у прес-службі міської ради повідомили «Щоденному Львову»:

«У понеділок, 12 жовтня, о 12.00 у приміщенні Львівської міської ради відбудеться відкриття Всеукраїнської учнівської олімпіади. Першою стартує ІТ-олімпіада, а згодом розпочинаються олімпіади з математики та англійської мови», – повідомили сьогодні, 12 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Участь у відкритті візьмуть переможці минулорічної ІТ-олімпіади. Всеукраїнська учнівська олімпіада «Львів відкритий для світу» започаткована у 2013 році у Львові. 

Перша олімпіада була присвячена ІТ, проводилась серед учнів середніх закладів освіти в номінаціях: комп'ютерна лінгвістика (англійська мова); офісні програми, «Графіка», «Веб-дизайн», «Обчислювальна техніка», «Програмування». З 2014 року організовано також олімпіади з математики та англійської.

З англійської мови вперше в Україні організовано он-лайн диктант. Учасниками міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій можуть бути учні 5-11-х класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів