У Львові навчають 29 кандидатів у прийомні батьки та опікуни

13:24 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: blitz.if.ua

Упродовж 1-3 та 8-10 липня Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді проводить навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники.

Це вже друге навчання у 2015 році. У заході беруть участь 29 осіб. Зокрема, 26 із них – кандидати  в опікуни (зі Львова й Трускавця, та Жовківського, Пустомитівського, Яворівського, Буського, Кам’янка-Бузького, Старосамбірського, Городоцького, Жидачівського Золочівського районів), а одна сім’я та одна особа сподіваються стати прийомними батьками.

Основну увагу під час навчального процесу, окрім вивчення законодавчо-нормативних документів, організатори приділили подоланню негативних наслідків утрат, страждань, кризових станів батьків; забезпеченістю стабільності в житті дитини-сироти й дитини, позбавленої батьківського піклування; виникненню прив’язаностей, створенню можливостей для встановлення дитиною довготривалих стосунків, включаючи відновлення можливих стосунків з біологічними родичами, нефізичним методам дотримання дисципліни. Курс складається зі шести тренінгових занять, що мають послідовний характер та зміст.

Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей зі закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної, опікунської сім’ї чи ДБСТ. Про це повідомили сьогодні, 6 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів