У Львові навчатимуть школярів керувати безпілотниками

14:32 3 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

4-5 жовтня у Львові відбудеться семінар-інтенсив «Джура 2.0», мета якого – модернізація національно-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), позашкільної та гурткової роботи, а також покращення національно-патріотичного виховання.

Про це повідомили в четвер у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: « У межах семінару відбудеться воркшоп «Як ввести в школу безпілотники» та хакатон з українських настільних патріотичних ігор. Про це розповіли організатори сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу».

«У заході візьмуть участь громадські активісти, вчителі, учасники та організатори гри «Сокіл» («Джура»), експерти із робототехніки, безпілотних літальних апаратів, «3D»-принтерів та настільних ігор з 14 областей України. Учасники зможуть політати на дронах, протестувати авіамоделі та дізнатись як можна бюджетно організувати гурток авіамоделювання на базі звичайної школи. Разом з експертами в області ігрофікації, буде розроблено прототип настільної гри для популяризації патріотичного виховання молоді», – поінформували також в облдержадміністрації.

Ініціатор проєкту «Джура 2.0», учасник АТО Андрій Мочурад, розповів: «Основна мета цього семінару – зібрати усіх дотичних до втілення цього задуму, обговорити проблемні питання, напрацювати дорожні карти та методологію – тобто підійти системно».

Головний спеціаліст відділу молодіжної політики Львівській облдержадміністрації, Тарас Назарків наголосив: «Національно-патріотичне виховання є одним із ключових в нашій країні, зважаючи на усі події що відбуваються навколо нас останні 5 років. І коли такий напрямок буде рухатись в ногу з часом, з новими технологіями, тоді ми зможемо набагато більше, як для себе, так і для держави».

Директор школи східних мов та бойових мистецтв Будокан Олександр Козловський зазначив: «Ми поєднаємо науки й у підсумку отримаємо освітній продукт, який буде цікавий дітям і корисний суспільству. Особливо країні, у якій триває війна. Діти відчуватимуть, що те, у що вони вкладають свої сили та енергію приносить користь нашим воїнам, або може це робити».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів