У Львові інавгурували ректора академії мистецтв

19:45 18 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Володимир Одрехівський очолюватиме вищий навчальний заклад упродовж п’яти років.

«Сьогодні, 18 травня, у львівському Будинку вчених на вулиці Листопадового Чину на розширеному засідання Вченої ради академії Львівської національної академії мистецтв урочисто інавгурували її новообраного ректора – професора Володимира Одрехівського», – повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Його обрали на посаду ректора за конкурсом на виборах 29 березня цьогоріч, а наступного тижня він офіційно приступить до нових обов'язків. Володимир Одрехівський запевнив під час інавгураційної промови: «Усі зусилля і дії обіцяю спрямувати на розвиток нашої академії, на добро академічної спільноти, на піднесення духовності, освіченості, національної самоусвідомленості та гуманістичних начал молодої генерації митців і науковців, на розбудову незалежної, заможної, європейської української держави. Обіцяю працювати віддано, чесно, відповідально, для громадських інтересів і добра. Хай Бог благословить мої думки, наміри і дії».

Володимир Одрехівський був обраний на посаду ректора Львівської національної академії мистецтв на виборах 29 березня 2016 року за конкурсом, відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» і займатиме посаду ректора наступні п’ять років (до 8 квітня 2021 року). Впродовж останніх 15 років Львівську національну академію мистецтв очолював професор, народний художник України, академік НАМУ Андрій Бокотей.

Володимир Одрехівський – кандидат мистецтвознавства, професор, народний художник України, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, голова секції скульптури ЛОО НСХУ, лауреат Львівської обласної премії в галузі образотворчого мистецтва імені Івана Труша. У цьому закладі освіти працює з 1984 року.

Львівська національна академія мистецтв (ЛНАМ) – вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації. Представляє один з найбільш цікавих напрямів вищої освіти України – професійну підготовку і виховання творчих особистостей у галузях образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, реставрації, культурології, мистецтвознавства та менеджменту мистецтва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів