У Львівському палаці мистецтв відкрили першу міжнародну виставку «Вища освіта – 2015»

18:05 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, виставка «Вища освіта-2015» триватиме сьогодні, 13 березня, до 19:00, а в суботу – з 10:00 до 16:00.

«13 березня у Львівському палаці мистецтв урочисто відкрили міжнародну виставку «Вища освіта – 2015», – повідомили сьогодні, 13 березня, «Щоденному Львову», в прес-службі ЛМР, конкретизуючи при цьому:

«Це перша освітня виставка у Західній Україні, що дасть можливість студентам та школярам обрати якісну вищу освіту. У ній беруть участь понад тридцять вищих навчальних закладів та освітніх центрів, зокрема освітня агенція «Study in Poland» та Національна агенція з питань вищої освіти у Франції «СAMPUS FRANCE». 

У відкритті освітньої виставки взяли участь: Влодзімєж Сульгостовскі, радник консула Республіки Польща, Роман Бабій, заступник директора департаменту, начальник управління професійно-технічної освіти, координації діяльності ВНЗ та науки, Любомир Войтович, провідний спеціаліст сектору освітньої політики управління освіти Львівської міської ради, Володимир Кузьо, член правління ПАТ «Ідея Банк», Володимир Коруд, начальник управління міжнародних економічних зв’язків Львівської торгово-промислової палати та Галина Бохонко, директор Міжнародного освітнього центру. Зокрема, заступник директора департаменту, начальник управління професійно-технічної освіти, координації діяльності ВНЗ та науки Роман Бабій зазначив:

«Ми ще раз сьогодні переконались, що освіта кордонів немає. Львів є потужний освітній центр, бо саме тут проходить виставка. Система вищої освіти, саме університети — той фундамент на Заході, до якого звертається уряд, аби розробити фундаментальні розробки, аби почути пропозиції та рекомендації і вивести ту чи іншу галузь на конкурентноспроможний рівень. Тому інвестиції, які ми вкладаємо в освіту, не є затратними, а є інвестиціями у майбутнє».

Своєю чергою, радник консула Влодзімєж Сульгостовскі наголосив: «Це гарна ініціатива і добра нагода обміну студентами і програмами, навчанням української молоді в польських університетах. Це є практичний спосіб, освітній спосіб інтеграції України в Європу».

Натомість провідний спеціаліст сектору освітньої політики управління освіти Львівської міської ради Любомир Войтович зазначив: «Ми стоїмо на позиції, що маємо мати випускника не лише дипломованого, а дипломованого спеціаліста, фахівця, який буде конкурентноспроможний у сучасному суспільстві».

Виставка «Вища освіта-2015» триватиме сьогодні, 13 березня, до 19:00, а в суботу – з 10:00 до 16:00.У програмі виставки: ознайомлення з навчальними закладами Польщі та України, консультації з представниками навчальних закладів, презентації від Фундації «Перспективи», інформування про різні програми навчання за кордоном, стипендії та гранти.

Серед відвідувачів виставки відбудеться визначення власника поїздки до Польщі. Організатор виставки: Міжнародний освітній центр і Львівська торгово-промислова палата». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів