У Франковому ліцеї в Дрогобичі є два директори: колектив і влада - проти, а хто ж - за

12:04 5 серпня 2021 р.

Фото до новини

Колектив Дрогобицького ліцею №1 імені Івана Франка переконаний у тому, що конкурс на заміщення посади директора навчального закладу був проведений незаконно.

Ще з червня педагоги та батьки, учні яких навчаються в школі, протестують, виходячи на мирні мітинги. Окрім цього, люди відстоюють свою позицію у суді. У середу, 4 серпня, колектив ліцею №1 та громадськість прибули під стіни Дрогобицької районної державної адміністрації. Вони закликали голову райдержадміністрації Степана Кулиняка втрутитися у процес, аби відстояти інтереси громадськості.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької райдержадміністрації, пише Dailylviv.

Як доказ на підтвердження правоти за законності своїх дій, колектив ліцею зібрав низку підтверджуючих документів, виданих відділом освіти Дрогобицької міської ради, які свідчать про незаконність проведення конкурсу. Більше того, за словами людей, відповідно до цих документів, зараз Дрогобицький ліцей №1 фактично має двох керівників, бо діючий директор ще є чинним до 23 серпня, однак з 3 серпня призначили уже нового, який різними методами намагається приступити до керівництва школою.

Голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк зазначив, що беззаперечно підтримує педагогічний та батьківський колектив начального закладу, заявивши, що Дрогобицька РДА у міру своїх повноважень всіляко сприятиме вирішенню цієї ситуації у відповідності до чинного Законодавства.

«На нашу думку, конкурс на заміщення вакантної посади директора Дрогобицького ліцею №1 імені Івана Франка був проведений незаконно. Відповідні структурні підрозділи Дрогобицької РДА проаналізували процедуру проведення конкурсу та призначення нового директора і встановили, що він не відповідає діючим нормам Закону. Зі свого боку, в межах чинного законодавства ми допомагатимемо колективу вирішити це, однак результат ми зможемо отримати лише після завершення судових процесів», — наголосив Степан Кулиняк.

Перебуваючи з робочим візитом у Дрогобичі, голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив, що підтримує позицію колективу школи та Дрогобицької райдержадміністрації і питання повинно вирішитися у межах чинного законодавства.

Керівники освіти на Львівщині поки що не коментують цю ситуацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів