Тепловізор – новий крок у світі наглядової та мисливської оптики

17:11 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Безкомпромісна оптика «бачить» на кілька кілометрів в умовах повної відсутності освітлення, в густому тумані і легкому задимленні.

Використання тепловізорів при пошуку тварин відкрило для мисливців новий світ можливостей. Безкомпромісна оптика «бачить» на кілька кілометрів в умовах повної відсутності освітлення, в густому тумані і легкій димці. Також теплокровну тварину буде добре помітно і в нещільній рослинності, наприклад у невеликій лісовій просіці, рідкісному очереті або високій траві. У межах цієї статті розглянемо переваги і недоліки спостережних приладів на основі тепловізійного бачення, а також підкажемо, де можна купити тепловізор без всіляких побоювань за якість і оригінальність.

Де продають якісні тепловізори в Україні

Ринок тепловізорів в нашій країні значно пожвавився з моменту стрімкого здешевлення приладів. Ще п'ять років тому за гарний монокуляр просили 4–6 тисяч американських гривень, таку суму готовий був викласти не кожен мисливець. Сьогодні є десятки майданчиків і магазинів, що пропонують прилади зі значно скромнішим цінником. Серед них вирізняється компанія Optic Store з власним складом і головним офісом в центрі Києва. Купити тепловізор opticstore.com.ua/ua/catalog/teplovizory можна з повним циклом гарантійних зобов'язань. Цей інтернет магазин має статус офіційного дилера багатьох світових компаній, асортимент готовий закрити будь-які вимоги за можливостями і вартістю. Досвідчений персонал чудово орієнтується в темі, надає допомогу в підборі.

У чому переваги тепловізорів перед нічною оптикою

· Можливість спостережень у тумані, при задимленні території, крізь опади;

· Дальність виявлення в повній темряві до 5 км;

· Не потрібно використання ІК освітлювачів;

· Вбудовані опції запису відео зі звуком;

· Спільна робота з цифровими гаджетами по Wi-Fi;

· Більший функціонал: вбудовані далекоміри, GPS, та ін.

Порівняно навіть з більш сучасними цифровими приладами нічної оптики на чутливих матрицях CMOS або CCD, тепловізори володіють значно більшими можливостями. Простими словами можна сказати, що нічні монокуляри мають непереборну стеля за дальністю виявлення - близько 500 метрів. Обумовлено це пробивною здатністю ІЧ-ліхтарів і специфікою самих пристроїв, що працюють за принципом багаторазового підсилення світла. Тепловізійна оптика повністю позбавлена цього недоліку, оскільки напряму «бачить» інфрачервоне випромінювання від самих об'єктів.

Основним недоліком тепловізорів є їхня висока вартість.

Чи варта гра свічок

За добрий тепловізійний монокуляр, який планується використовувати на полюванні, доведеться викласти від 900 до 3-х тисяч доларів. Багато чого буде залежати від типів завдань, точніше від відстаней, на яких ви зазвичай шукаєте тварин. На загонних полюваннях або з вишки підійде невеликий тепловізор середньої цінової категорії. Для полювання на відкритих місцевостях або в горах вже не обійтися без далекобійного тепловізора, у якого вартість буде відчутно вищою.

Замість висновків.

Який б тепловізор не вибрали, однозначно залишитеся в плюсі. Це безкомпромісна оптика з набагато більшими можливостями, ніж будь-яка інша. Ви гарантовано зможете побачити об'єкт полювання, відповідно без результату не залишитеся.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів