Сфера використання та особливості виробництва пінополістиролу

17:26 3 жовтня 2022 р.

Фото до новини

.

Невелика вага, а також низька щільність, роблять пінополістирол одним з найбільш популярних матеріалів, які використовують для утеплення будинків та квартир. Головна особливість матеріалу за посиланням https://kub.kh.ua/uteplitel/penopolistirol/ у тому, що він підходить майже для будь-яких внутрішніх та зовнішніх робіт. Широкий асортимент на ринку дозволяє обрати найбільш підходящий варіант, яких задовольнить вимоги користувача. Такі матеріали суттєво відрізняються своєю вартістю, призначенням, а також товщиною. Перед тим як придбати пінополістирол, потрібно визначитися з його різновидом.

Особливості виготовлення пінополістиролу

Пінопласт - це матеріал, у вигляді білих кульок. Вони можуть бути відокремленими або з'єднаними між собою у полотно. Варто розуміти, що це універсальний матеріал, який може поєднувати в собі декілька різновидів. Головна особливість виготовлення у спінюванні пластмас. В залежності від різновидів полімерних матеріалів, можна отримати пінопласт, який характеризується міцністю, якістю та призначенням. Якщо в якості основного матеріалу використовують полістирол, то отримають пінополістирол. Якщо в якості сировини використовують поліуретан, то на виході отримують пінополіуретан. Пінополістирол під час модульного будівництва комбінують с OSB плитами за посиланням https://kub.kh.ua/leso-pilomaterialy/osb-i-qsb/ що дозволяє у стислі терміни побудувати житло.

Особливості виробництва пінопласту:

  • Не залежно від різновиду пластмаси, технологія виробництва майже однакова. На початковому етапі відбувається змішування компонентів та отримання однорідної маси.
  • Після цього здійснюється спінювання суміші та її структурування. Щоб пластик перетворився на піну, використовують подачу газу.
  • Головна особливість у необхідності створення закритих чарунок, які не будуть пропускати повітря, а також вологу.

Різновиди та сфера використання пінополістиролу

Найчастіше в побуті використовують спінений пінополістирол, який чудово зарекомендував себе в якості теплоізоляційного матеріалу, а також для упакування меблів. У продажу на сайті https://kub.kh.ua/ можна знайти екструдований пінополістирол, який виготовляються без обробки паром. Структуровані частинки вдається отримати шляхом високого тиску, при пропусканні пластмаси через спеціальну голову. Щоб спінювати матеріал, використовують фреон або вуглекислий газ. Головна особливість цього матеріалу у порівнянні зі стандартним пінопластом, це висока щільність, що дозволяє використовувати плити для утеплення об'єктів, які потребують твердої та жорсткої поверхні. Кольорова гама екструдованого пінополістиролу залежить від його властивостей. Саме завдяки кольору матеріал поділяють на різновиди. Плити можуть відрізнятися своєю товщиною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів