Розпочався польовий вихід випускників львівської академії сухопутних військ

18:00 3 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Юнаки добре розуміють, що незабаром декому з них доведеться виконувати завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

«Розпочався польовий вихід курсантів випускних курсів Національної академії сухопутних військ», – повідомили у військовому навчальному закладі, де також розповіли подробиці:

«Незважаючи на те, що за вікном календарна зима, і місцями у містах де-не-де ще лежить сніг, для майбутніх офіцерів розпочалася насправді гаряча пора. Адже буквально за лічені тижні вони стануть лейтенантами і керуватимуть своїми підрозділами у військах. А нині вони востаннє в якості курсантів вдосконалюють свої знання і навички, набуті за роки навчання у виші.

Юнаки добре розуміють, що незабаром декому з них доведеться виконувати завдання в зоні проведення антитерористичної операції. І від особистих умінь та навичок буде залежати не лише їхнє життя, але й результати поставлень бойових завдань і безпека особового складу. Тому і ставляться вони до занять з усією відповідальністю.

На танковій директрисі готуються до проведення останньої курсантської «штатки» випускники-танкісти. Курсант Віталій Голуб розповів: «Це наш останній польовий вихід перед випуском і я відчуваю, що за чотири роки навчання в Академії набув достатньо досвіду і знань, щоби керувати підрозділом. Сьогодні ми виконали першу вправу навчальних стрільб вкладним стволом, яка готує нас до виконання стрільби штатним артилерійським пострілом, також стріляли із зенітного кулемету та ПКТ».

Поруч з танковою директрисою на навчальних місцях впевнено вражають цілі зі штатного озброєння БМП-2 майбутні командири механізованих підрозділів. Курсант-піхотинець Андрій Мороз розповів: «За чотири роки навчання ми навчилися впевнено керувати особовим складом, водити різноманітні бойові машини, в тому числі і танки. Зараз триває наш останній польовий вихід. Ми відпрацьовуємо чимало нових вправ, яких раніше не було. Окрім цього, майже всі вони виконуються у бронежилетах. Це, звичайно, трохи незвично, але ми розуміємо, що довід АТО вносить свої корективи у нашу підготовку».

Згодом до своїх товаришів на Міжнародному центрі та безпеки Національної академії сухопутних військ приєднаються курсанти інших спеціальностей. А загалом польові виходи випускників триватимуть до кінця лютого».

Про це повідомили  на сайті львівської Національної академіє сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували світлини з навчань. Натомість тележурналісти розповіли «Незважаючи на те, що за вікном календарна зима, і місцями у містах де-не-де ще лежить сніг, для майбутніх офіцерів зі Львова розпочалася насправді гаряча пора. Адже буквально за лічені тижні вони стануть лейтенантами і керуватимуть своїми підрозділами у військах. А нині вони востаннє в якості курсантів вдосконалюють свої знання і навички, набуті за роки навчання у виші».

Про це повідомило «Військове телебачення України». Подробиці – в його відеосюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів