Різновиди та принципи роботи пилососів для очищення басейнів

12:11 1 грудня 2022 р.

Фото до новини

Три моделі.

Звичайну водопровідну воду дуже важко назвати чистою. Якщо набрати рідину у каструлю та залишити її на декілька діб, на стінках посудини з'явиться слиз, патогенні мікроорганізми. Теж саме відбувається у великих басейнах та штучних водоймах, які наповнені водою. Щоб забезпечити чистоту рідини, потрібно регулярно проводити очищення, використовуючи пилососи для басейну.

Різновиди пилососів для очищення басейнів

Вартість таких пристроїв варіюється у широкому діапазоні, що пов'язано з особливостями конструкції та призначенням.

Класифікація пилососів для басейнів:

    • Ручні моделі. Вони нагадують звичайну рукоятку зі щіткою та насосом. Щоб прилад не лише зішкрібав з поверхні чаші бруд та слиз, потрібно використовувати фільтри. Ручний пристрій підключається до скримера або фільтра, який вбудований всередині басейну. Завдяки насосу, слиз та бруд зі стінок поглинаються пристроєм, проходять крізь фільтр. З іншої сторони виходить вже очищена вода.
    • Напівавтоматичні моделі. Для очищення також потрібен оператор, який буде здійснювати маніпуляції. Завдяки високій потужності та додатковим характеристикам, очищення стінок здійснюється у рази швидше. Такі моделі можуть доповнюватися власними фільтрами та не потребують комплексної роботи зі скримером басейну.
    • Роботи-пилососи. Така техніка повністю автономна та не потребує втручання оператора. Достатньо лише встановити певну програму і техніка зробить все самостійно. Після занурення пилососу у воду, він буде переміщатися по поверхні стінок, очищуючи їх.

Переваги використання пилососів для басейну

Такі пристрої дозволяють підтримувати чистоту та позбавитися неприємного запаху. Це важливо, якщо у басейні купаються маленькі діти і він використовується не лише для декоративних цілей. Регулярне використання пилососу, дозволить заощадити кошти на придбанні спеціальної хімії для знезараження води.

Купуючи пилосос, варто враховувати розмір басейну. Якщо це велика водойма, то найкращим вибором стане робот пилосос. Проте вартість такого пристрою досить висока та не всім по кишені. В такому випадку варто зупинити свою увагу на напівавтоматичних моделях. Якщо водойма зовсім невелика, то заощадити кошти можна, придбавши ручний пристрій.

Широкий асортимент щіток, а також можливість регулювати потужність, дозволять заощадити кошти та обрати найбільш вдалий варіант, режим роботи під конкретну водойму. Особливо це важливо, якщо один пристрій використовується для очищення одразу декількох басейнів. Обираючи пристрій, віддавайте перевагу відомим виробникам, які чудово себе зарекомендували.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів