Ресурсний центр «Львівської політехніки» отримав брайлівський принтер

15:45 6 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Гуманітарна служба Церкви Ісуса Христа святих останніх днів придбала для Ресурсного центру «Львівської політехніки» складне і дороге обладнання.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в понеділок, 6 травня: «Чисельність рельєфно-крапкових книг для незрячих дітей вкотре зросте. Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка», який є одним з чільних осередків України з книгодрукування шрифтом Брайля, отримав новий брайлівський принтер. Його подарували благодійники. Складне і дороговартісне обладнання для Ресурсного центру Львівської політехніки придбала гуманітарна служба Церкви Ісуса Христа святих останніх днів».

Керівник Ресурсного центру «Львівської політехніки» Оксана Потимко зазначила: «Восени 2018 року Львів відвідали представники гуманітарної служби Церкви, яких привабили і зацікавили унікальні напрацювання команди Ресурсного центру «Львівської політехніки». Серед інших потреб – новий принтер Брайля, вартість якого сягає майже 200 тисяч гривень. Адже львів’яни друкують рельєфно-крапкові книги не лише для потреб міста, а й всієї України. Всю роботу здійснюють на офісному принтері, щомісяця публікуючи чималі тиражі творів для дітей».

«У 2019 році Ресурсний центр «Львівської політехніки» планує надрукувати 23-25 нових видань, тиражем від 30 до 60-80 примірників. Для порівняння, інші українські центри книгодрукування брайлем (їх чисельність сягає чотирьох) публікують від двох-трьох до семи-восьми книг щороку тиражем до 30 примірників», – поінформувала також Оксана Потимко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів