Ректор ЛНУ імені Франка не зможе бути завідувачем кафедри

09:39 29 квітня 2014 р.

Фото до новини

Конференцію трудового колективу, яка обиратиме ректора, вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка запропонувала провести 27 травня 2014 року. Цю дату має підтвердити також Міністерство освіти і науки, повідомив учора прес-центр університету.

Зустрічі претендентів на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка з науково-педагогічними працівниками, співробітниками й особами, які навчаються в університеті, відбуватимуться о 15.30 в актовій залі за розкладом:
12 травня – декан механіко-математичного факультету, завідувач кафедри геометрії і топології, професор Михайло Зарічний;
13 травня – декан юридичного факультету, завідувач кафедри кримінального права та кримінології професор Андрій Бойко;
14 травня –  завідувач кафедри банківського і страхового бізнесу економічного факультету, професор Сергій Реверчук;
19 травня – завідувач кафедри новітньої історії України історичного факультету, професор Олексій Сухий;
20 травня – декан філологічного факультету, професор Ярослав Гарасим;
21 травня – завідувач кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, професор Маркіян Мальський;
23 травня – декан філософського факультету, завідувач кафедри теорії та історії культури професор Володимир Мельник.

А 26 травня 2014 року відбудеться спільна зустріч усіх претендентів на посаду ректора ЛНУ ім. Івана Франка, повідомляє університетський прес-центр.

Цікаво, що в наказі Міністерства освіти і науки від 28 лютого 2014 року "Про введення в дію Дорожньої карти розвитку української освіти" під п.9 зазначено, що посада завідувача кафедри є несумісною з посадою ректора. З-поміж усіх кандидатів тільки один - професор Ярослав Гарасим - не є нині завідувачем кафедри. А це означає, що один із решти кандидатів також зобов’язаний буде скласти такі повноваження після свого обрання на посаду ректора.

У лютневому міністерському наказі є ще один важливий пункт під порядковим номером 12, дотримання якого не гарантує ректорам багаторічного спокійного почивання на лаврах: "Призначення осіб на керівні посади у ВНЗ за результатами голосування студентів (учнів), викладачів навчального закладу. Можливість негайного відкликання посадовців, в тому числі найвищих, із займаних ними посад за ініціативою студентського або викладацького колективу. Формалізація процедури імпічменту".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів