РЕБ-парасолі над окремими територіями - це реальність

10:12 15 вересня 2024 р.

Один з

Один з "приземлених" ударних дронів типу "Шахед", скріншот з відео АрміяTV

Сили оборони України можуть створювати окремі "зони", в яких ворожі ударні БпЛА не зможуть влучити у ціль.


На таку технологічну можливість засобів радіоелектронної безпеки закцентував увагу Defense Express, інформує DailyLviv.com. Восени минулого року стало вперше відомо про розгортання національної системи радіоелектронної боротьби "Покрова", яка призначена для протидії ірано-російським дронам-камікадзе типу "Шахед" і навіть крилатим ракетам. Згодом у мережі стали з’являтися і перші фото відносно вцілілих "посаджених" ворожих ударних дронів, що натякало на успішне застосування Силами оборони України систем РЕБ проти цієї загрози.

Сьогодні у звітах Повітряних сил ЗСУ про відбиття ворожих атак є типовим наявність підрозділів РЕБ у рядкахх про те, які сили брали участь у протидії ворожим повітряним силам. Також повідомляється про "локаційно втрачені БПЛА", що також цілком може бути робота саме засобів радіоелектронної боротьби.

Робота таких підрозділів втаємничена з цілком зрозумілих причин, тож цікавим у цьому напрямку є нещодавнє відео від "АрміяTV", де військові трохи привідкрили завісу, поспілкувавшись з бійцями підрозділу РЕБ "Нічна Варта", які якраз "приземляють" ударні дрони типу "Шахед" і глушать роботу російської авіації.

"Наша задача - не дати противнику уразити ті об’єкти, які ми прикриваємо. Для цього у нас є бойові підрозділи, які виконують поставлені завдання, є підрозділи, які займаються перспективними дослідженнями техніки та технологій ворога, які він використовує", - розповідають про роботу підрозділу.

У підрозділі заявляють, що станом на сьогодні проти "Шахедів" можна досягати 100-відсоткової ефективності протидії. Це означає, що Сили оборони України можуть створювати окремі "зони", в яких "Шахед" не зможе влучити у ціль. Те ж саме стосується й іншого напрямку озброєнь. У роботу підрозділу входять також і завдання з прикриття бойових підрозділів на передньому краї.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів