Ракета Маска, яка має доставляти пасажирів на Місяць і Марс, знову вибухнула після тестового запуску

16:08 18 листопада 2023 р.

Фото до новини

Космічний корабель має рекордні характеристики: його висота становить 120 метрів, у ньому може розміститися до 100 людей.

Про це повідомляє Bild, пише DailyLviv.com.

За кілька хвилин після запуску з космодрому в штаті Техас два щаблі ракети, як і планувалося, розділилися. Незабаром після цього нижній ступінь ракети, який мав приземлитися до Мексиканської затоки, вибухнув.

Читайте також: Хоч на Місяць, хоч на Марс: у космос запускали надважку ракету Маска (онлайн)

Верхня сходинка деякий час продовжувала летіти, проте потім у SpaceX повідомили, що вона теж вибухнула. Це вже не перша тестова спроба запуску ракети Starship: аналогічні випробування у квітні провалилися. У SpaceX заявили, що цей запуск був успішніший за попередній у десятки разів.

Читайте також: Ілона Маска покарали за антисемітський коментар

Мільярдер Ілон Маск хоче використати Starship для того, щоб доставити людей на Місяць, а згодом і на Марс. Космічний корабель має рекордні характеристики: його висота становить 120 метрів, у ньому може розміститися до 100 людей. За планами Маска, Starship у майбутньому зможе перевозити до 150 тонн корисного вантажу на Марс.

Нагадаємо, нещодавно соцмережі поширили уривок аудіозапису, на якому засновник "SpaceX", гендиректор компанії "Tesla" і власник соцмережі X (Twitter) Ілон Маск порівняв президента України Володимира Зеленського з м’ясником.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів