Професор Львівського університету відзначена «Орденом Лева»

14:32 3 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Професор кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, професора Олександра Сербенська сприймає свою відзнаку як пошану усіх тих, які працюють зі словом, які дбають про те слово, які розширюють звуковий простір України, щоб звучала українська мова, українське слово.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю: «Львів святкує 763-річчя. З нагоди Дня міста сьогодні, 3 травня, у Ратуші відбулися урочисті збори за участю почесних львів’ян, представників органів влади та різних середовищ. Традиційно під час зборів відбулося вручення міських відзнак від громади Львова».

«Зокрема, відзнакою «Орден Лева» за щиру любов до української мови, віддану й невтомну науково-педагогічну і дослідницьку працю, реалізацію творчого потенціалу молодого покоління «Орденом Лева» відзначено доктора філологічних наук, заслуженого професора Львівського національного університету імені Івана Франка, професора кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики Олександру Сербенську», – поінформували також у ЛМР.

Олександра Сербенська запевнила: «Цю відзнаку я сприймаю як пошану усіх тих, які працюють зі словом, які дбають про те слово, які розширюють звуковий простір України, щоб звучала українська мова, українське слово. Ми кажемо «струнко». Слово виховує. Що означає «струнко»? Ти витягуєшся як струна й антенами своєї душі тягнешся до неба. Це – не те саме, що «смірно». Про слово етюдів є маса. І це створили люди, наші предки. Мусимо дякувати і берегти те наше слово. Як у наш звуковий простір входять інші ноти, інші голоси, то це й творить симфонію, яка йде до неба. Але ставимо опір тим, які зневажають мову, чи зневажали й далі думають над нею знущатися».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів