Пробне ЗНО пропонують скласти вдома

15:27 13 червня 2020 р.

Фото до новини

Уряд вніс зміни в постанову, яка регулює карантин. У ній скасовано цьогорічне пробне ЗНО.

Про це сьогодні, 13 червня, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Через карантинні обмеження Кабінет міністрів скасував проведення в Україні пробного ЗНО, яке мало відбутись вже 15 і 17 червня.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 12 червня, яка внесла зміни до попередньої постанови № 392. 

«Оскільки пробне ЗНО в закладі провести неможливо, ми просимо учасників і працівників пунктів проведення пробного ЗНО (крім відповідальних за пункти тестування, а також їхніх помічників) не приходити на пункти проведення пробного ЗНО 15, 17 червня.

Український і регіональні центри оцінювання якості освіти забезпечать можливість учаснику ознайомитися з тестовими завданнями, а також визначити результат пробного ЗНО, як і було передбачено», йдеться у постанові уряду. 

Зміни передбачають, що в підпункті 4 пункту 3 постанови, що забороняє відвідування закладів освіти її здобувачами, окрім ряду випадків, вилучено слово «пробному». 

Тобто тепер на час карантину заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у: 

зовнішньому незалежному оцінюванні; державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання; вступних випробуваннях; єдиному вступному іспиті з іноземної мови; єдиному фаховому вступному випробуванні; атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК»; здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, у тому числі тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів