Повірка лічильника води: що це, як проводиться, скільки коштує і як замовити у Львові

17:50 30 вересня 2020 р.

Фото до новини

Повірка лічильника води: як проходить, хто має платити, скільки коштує повірка лічильника і які документи для цього потрібні.

Вода – джерело життя. Разом із тим, без справного лічильника доступ до системи водопостачання буде незаконним, або ж обмеженим. Як і будь-які інші прилади, облікове обладнання з часом зношується. Щоб перевірити його справність, періодично проводиться повірка лічильників води. Жителі Львова можуть замовити таку послугу в Домовій службі.

Особливості повірки лічильників холодної та гарячої води

Згідно із поточними правовими нормами, уся вимірювальна техніка підлягає періодичній повірці. В тому числі, мова йде і про лічильники гарячої та холодної води. Необхідність регулярної перевірки вказана у ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Якщо вас цікавить питання: «Повірка лічильника – що це таке?», то так називають систематичний огляд облікового обладнання. Якщо вчасно не замовити таку процедуру, показники лічильника вважатимуться недійсними. В результаті це може викликати проблеми з комунальними службами та призвести до штрафів, пені і відключення від системи водопостачання.

Періодичність огляду облікового обладнання

Практично всі власники жилих будинків та квартир цікавляться тим, що таке повірка лічильників, і як часто її робити. Міжповірочний інтервал залежить від типу встановленого обладнання. Він складає від 3 до 4 років з моменту останнього обліку (термін встановлюється виробником, його можна дізнатись у паспорті водоміра). Крім того, слід звернути увагу на граничний термін експлуатації виробу. Як правило, після 10-12 років огляд обладнання не проводиться, а просто встановлюється новий прилад.

Вартість таких послуг

Щоб зрозуміти, хто платить за повірку лічильників води, слід звернутись до чинного законодавства. Донедавна обов’язки з огляду вимірювальної техніки покладались на компанії з водопостачання. Однак в грудні 2017 року набрали чинності нові нормативно-правові акти, тому тепер за повірку облікового обладнання відповідають власники.

Що стосується того, скільки коштує повірка лічильника води, тут все залежить від компанії, котра займається такою діяльністю. Домслужба пропонує невисокі ціни на виклик сантехніка у Львові. Одна з переваг сервісу – фіксований прайс, тому замовники платять стільки, скільки вказано на сайті компанії.

Як проводиться повірка лічильників

Багато власників та орендарів нерухомості задумуються над тим, як проходить повірка лічильників води. Як тільки підходять необхідні строки, слід звернутись за допомогою до сантехніка. Виконувати повірку можуть виключно ліцензовані компанії, перелік яких вказаний на сайті Міністерства розвитку економіки.

Майстер приїде до вашого дому, аби виконати всі необхідні роботи, а уже через кілька днів ви отримаєте результати. Що стосується того, які документи потрібні для повірки, то власнику потрібно підготувати техпаспорт та акт про введення водоміра в експлуатацію. По завершенню клієнт отримує свідоцтво про повірку чи довідку про непридатність обладнання.

Як замовити повірку лічильників води

Для тих, хто не знає, як зробити повірку лічильників води у Львові, рекомендуємо звернутись в Домслужбу. Клієнтів тут чекають такі переваги:

  • доступна вартість послуг;
  • 10-відсоткові знижки для постійних замовників;
  • можливість скористатись послугами у вихідні;
  • наявність всіх необхідних ліцензій.

Звертаючись в Домову службу, клієнти можуть розраховувати на швидкість, якість та комфорт!

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів