Польща буде обслуговувати українські F-16

19:20 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Експерт пояснив, що літаки F-16 вимагають обслуговування після 400 годин роботи в повітрі, тому сусідня з Україною Польща найбільше підходить для виконання таких завдань.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Польща не буде базою для розміщення винищувачів F-16, які Україна отримає від західних партнерів, але може бути місцем для їхнього обслуговування, заявив у середу, 12 червня, Польському прес-агентству  український військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

«Ці літаки нам знадобляться для роботи на передовій. Місцем обслуговування F-16 може стати Польща», — пояснив він.

Раніше начальник авіації Командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов заявив, що частина винищувачів F-16, які прибудуть із Заходу, будуть зберігатися на безпечних базах за межами території України.

Експерт пояснив, що літаки F-16 вимагають обслуговування після 400 годин роботи в повітрі, тому сусідня з Україною Польща найбільше підходить для виконання таких завдань. «Польща має відповідні технічні можливості завдяки співпраці з виробником F-16 Lockheed Martin», — зазначив експерт.

Раніше начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов повідомив, що Україна зберігатиме частину наданих літаків F-16 на авіабазах за кордоном. Мета такого рішення — убезпечити F-16 від російських ударів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів