«Недогледіли». Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

12:40 9 вересня 2024 р.

Фото до новини

У рекомендованому Міносвіти і виданому 2024 р. державним коштом у підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Кримського півострова.

Про це повідомила літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко на своєму ТГ-каналі «Нерозбувний книгочитун», пише  DailyLviv.com.

«Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для сьомого класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники у 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України», – написала вона.

За словами Гонченко, у паперовій версії цього підручника ця сторінка виглядає так само.

Після появи її допису, співавторка підручника Анастасія Онатій заявила на своїй сторінці у Facebook, що карта України без Криму з'явилася у посібнику «через прикру неуважність», й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб «Домалюй Крим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів