Новації Табачника не інстальовані на комп’ютерах, - депутат Хміль

16:57 10 вересня 2013 р.

Школи Сихова: є 6 басейнів, треба ще 19 комп’ютерних класів. Про таку державну допомогу мріють всі директори і учні.

Вчити інформатику без комп’ютерів – те ж, що й плавати у басейні без води, вважає народний депутат Михайло Хміль, який представляє у Верховній Раді ВО «Батьківщина» і Сихівський виборчий округ №115. На таке порівняння депутата наштовхнуло цьогорічне нововведення від міністра освіти Дмитра Табачніка: навчати учнів других і п’ятих класів інформатики за відсутності у школах комп’ютерних класів.

Михайло Хміль після відвідин кількох шкіл Сихівського району м.Львова вирішив звернутися через парламентський комітет освіти до уряду з вимогою про запровадження-узаконення державної програми для закупівлі комп’ютерів у школи.

«Нині, як правило, у школі є лише один клас, що обладнаний комп’ютерами, в якому навчаються старшокласники. І вчителі, і директори б’ють на сполох, адже ні другокласникам, ні п’ятикласникам немає де проводити уроки. А вивчати основи інформатики без комп’ютерів – це те саме, що навчати плавати у басейні, де нема води», - зазначив М.Хміль.

Кореспондент «Щоденного Львова» довідався, що у шести із 19-ти шкіл у Сихівському районі є шкільні басейни, і всі вони, на щастя, заповнені водою. Однак комп’ютерних класів потрібно більше: у кожній школі.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів