Навчальний рік у школах Львівщини має завершитися до 30 червня: постанова Кабміну

17:06 9 травня 2023 р.

Фото до новини

Департамент освіти і науки Львівської ОДА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня.

Також з цієї ж дати  слід визначити граничні терміни подання заяв про вступ в 1-й, 5-й та 10-й класи.

На цьому наголосив директор департаменту освіти і науки Олег Паска, сьогодні, 9 травня, під час брифінгу у Львівській ОВА, пише Dailylviv.com.

Олег Паска повідомив,  що департамент проаналізував інформацію щодо термінів завершення навчального року у різних громадах Львівської області. Виявилось, що ТГ встановили різні терміни його завершення – 5, 15 чи 25 червня. При цьому до цих дат шкільні адміністрації прив'язали граничні терміни подання заяв про вступ, зокрема,  до 1 і 5 класів.

Такий різнобій не тільки вносить безлад в загальний навчальний процес, а й може призвести до того, що багато батьків просто не встигнуть подати заяви про навчання в обраних школах.

Олег Паска пояснив: «Уявімо собі, що навчання у початковій школі звершується 20 червня, і батьки четвертокласника готуються подати заяву до нової школи. Але в обраному закладі навчання закінчились 5 червня і термін приймання заяв вже завершився. Як подати заяву.

Тому вважаємо нелогічним встановлення різних строків завершення навчання у різних школах. Відтак департамент звертає увагу всіх закладів освіти всіх територіальних громад, що відповідно до постанови Кабміну №711 , 2022/2023 навчальний рік завершується 30 червня», - наголосив Олег Паска.

Отже, департамент рекомендує усім навчальним закладам:

закінчити навчальний рік 30 червня;

термін подачі заяв в 1-й, 5-й і 10-й класи встановити, виходячи із дати 30 червня.

Рекомендація щодо свята «Останній дзвоник»

Наші випускники, серед яких багато дітей батьки котрих зі зброєю в руках захищають Україну від московської навали,  не повинні бути позбавленні права отримати документи про освіту, грамоти та інші відзнаки в урочистій і святковій атмосфері – за непорушного дотримання усіх норм безпеки.  Але остаточне рішення бути чи ні шкільній лінійці мають ухвалити педагогічна рада спільно з батьківським комітетом школи.

«Наша позиція така: якщо безпекові умови дозволяють, то наші діти не мають страждати від того, що у нас іде війна. Армія, державна влада, школи, батьки – ми всі працює для того, щоб наші діти були захищеними і щасливими, щоб вони здобули якісну освіту і щоб яскраві картинки з «Останнього дзвоника» на все життя закарбувались у їхній пам'яті», - додав Олег Паска.

Як за кордоном: у Львові - інноваційні зміни в шкільному графку

Айтівці та провайдери забезпечують інтернетом заклади освіти Львівської областіі

70 шкіл Львівщини отримають по $3 тис. Перелік   

   

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів