Навчально-виховні комплекси стануть у Львові дитсадками, – ЛМР

15:45 31 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Навчально-виховні комплекси реформують у дошкільні навчальні заклади, а поблизу буде створено школу або діти ходитимуть у найближчі навчальні заклади. Таким чином у місті побільшає дошкільних навчальних закладів».

Керівник управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик повідомили сьогодні, 31 жовтня: «З вересня 2017 року вступив у дію новий Закон України «Про освіту». І, відповідно до цього закону, були внесені певні зміни до чинних нормативно-правових актів у галузі освіти. Зокрема, були внесені зміни до 9 статті Закону України «Про загальну середню освіту», якою передбачаються певні типи навчальних закладів.

Відповідно до цих змін, на сьогоднішній день визначено типи навчальних закладів, які вже будуть у нас функціонувати. Це є початкова школа, гімназія і ліцей. Такого типу, як навчально-виховний комплекс, не повинно бути».

Чиновник також зазначила: «У нашому місті є навчально-виховні комплекси, які працюють. Таких є сім. Минулого тижня були проведені перші зустрічі, наради із керівниками навчально-виховних комплексів і також із керівниками найближчих шкіл для того, щоб обговорити процес, як ми рухаємося далі, яким чином ми повинні працювати, бо такої структури, як навчально-виховні комплекси, вже не буде існувати. Рішення на сьогоднішній день ще не прийнято. Відбулися певні обговорення, з одними керівниками ми зустрічалися, будемо зустрічатися із керівниками інших навчальних закладів для того, щоби прийняти правильне рішення – безболісне для усіх учасників навчально-виховного процесу.

Зоряна Довганик також пояснила: «Навчально-виховнй комплекс перетворюється на дошкільний навчальний заклад і буде створено школу або діти будуть навчатися у найближчому навчальному закладі, який розташований біля навчально-виховних комплексів. На сьогоднішній день ми мали зустріч із батьками НВК «Арніка» у департаменті гуманітарної політики, ми пояснили усю інформацію, батьки були просто дезінформовані, тобто пішла неправильна інформація. Ми з батьками провели розмову і батьки пішли задоволені.

Керівник управління освіти Львівської міськради також запевнила: «Усі вчителі будуть працевлаштовані. Тобто, якщо це будуть діти найближчої школи, то ці вчителі автоматично стають вчителями цієї школи. Навчально-виховні комплекси утворилися у тих приміщеннях, де колись функціонували садочки. У зв’язку з тим, що кількість дітей в садочках значно зменшилася, вони були не заповненими, тому в той період владою було прийнято рішення про те, що там повинна функціонувати частково і школа, щоб приміщення не було порожнім. І тому на сьогоднішній день вони ще залишилися. Але новий Закон України «Про освіту» не передбачає такого типу навчального закладу».

Про це повідомили сьогодні, 31 жовтня, в прес-службі Львівської міськради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів