Навчальні заклади Львівщини ідуть на карантинні канікули, - комісія

11:14 15 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 15 жовтня, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 15 жовтня, розглянули питання щодо особливостей роботи закладів освіти в період адаптивного карантину.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Комісія ухвалила рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти області встановити з 19 по 30  жовтня 2020 року канікули, у наступний період - можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 19 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, “червоних” карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19.

Заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Вони повинні організувати роботу із неухильним дотриманням правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень.

Крім того, комісія дозволила проведення 17.10.2020 футбольного матчу між ФК «Рух» (Львів) та ФК «Динамо» (Київ) з забезпеченням неухильного дотримання карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 (із змінами) та постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 03.09.2020 № 51, відповідно до чинного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на дату проведення матчу, встановленого у м. Львові. Відповідальність за дотриманням карантинних обмежень покладається на організаторів матчу.

Головному управлінню Національної поліції у Львівській області, Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області, головам  райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення доручено посилити контролюючі заходи щодо дотримання протиепідемічних заходів на адміністративних територіях області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів