На вході у школу, ліцей, садочок у Львівській області ідентифіковуватимуть у Дії

17:03 11 листопада 2023 р.

Фото до новини

Зараз відбувається впровадження сервісів Порталу Дія у заклади освіти.

Це допоможе подолати зайву бюрократію та непотрібний паперовий документообіг, повідомляє пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Зокрема, йдеться про три сервіси Порталу Дія: Службовий обліковий запис, Шеринг та Дія.QR, які спрямовані на обмін цифровими документами та електронними копіями.

Роботу проводять на виконання доручення начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 22.08.2023 No38/0/6-23ВА та листа управління з питань цифрового розвитку облдержадміністрації No37-150/0/23 від 23.08.2023. 

Відтак, в органах управління освітою та закладах освіти мають бути визначені відповідальні особи для «впровадження сценаріїв інтеграції Порталу Дія».

На першому етапі кожен заклад освіти має створити в Порталі Дія Службовий кабінет. Зокрема, слід виробити КЕП - кваліфікований електронний підпис. Всі процедури детально розписані і роз’яснені.

Результати попереднього моніторингу показали, що на сьогодні у Львівській області 79% від усіх закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 62% від усіх загальних середніх шкіл області подали відповідні дані на Портал Дія. Для закладів дошкільної освіти цей показник становить 33%.

Серед лідерів - Львівський, Самбірський, Стрийський і Червоноградський райони.

Довідково:

Службовий акаунт - це спеціальна версія Дії для авторизації під іменем компанії або установи, яка дозволяє перевіряти цифрові документи клієнтів.

Працівник установи може зайти у службовий акаунт зчитавши спеціальний QR-код. Так працівник отримає статус документа, який перевіряється.

Сервіс ДІЯ-QR - зручний спосіб передачі копій цифрових документів у Дії на електронну пошту компанії/установи. Сценарій передбачений для малого та середнього бізнесів, державних інституцій та інших компаній, які не мають потужностей для налаштування інтеграції з власною системою.

Шеринг - дозволяє отримати копії цифрових документів користувача застосунку Дія (фізичної особи) за його згоди одразу в систему організації (налаштовується шляхом інтеграції по АРІ).

У процесі шерингу отримувачу даних надається цифрова копія е-документа у форматі pdf (підписана КЕПом Дії та з накладенням позначки дати, часу та назви отримувача даних), а також метадані у форматі JSON з відповідними полями з документа.

Можливі сценарії використання сервісів:

- під час процедури прийняття особи до навчального закладу

- ідентифікація особи на вході у школу, ліцей, садочок

- для службового використання при прийнятті на роботу/ стажування та в іншій кадровій діяльності

- отримання копій цифрових документів /ідентифікація особи під час підготовки до проведення офіційних заходів

- отримання копій документів під час підписання договорів/ меморандумів, здійснення закупівель

- отримання копій документів/ідентифікація особи для оформлення дитини в таборі, гуртку

- для ідентифікації особи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів