На Львівщині українці десантувалися з американських «Скопів» (відео)

10:10 20 вересня 2020 р.

Фото до новини

У межах українсько-американських міжнародних навчань Rapid Trident 2020 на Львівщину завітали американські «Скопи» – саме так перекладається назва конвертоплана «Оспрей».


Про це інформує АрміяInform.

Про це пише DailyLviv.

Повна назва цих хижих пташок, що є гвинтокрилим гібридом літака та гелікоптера, –  Bell V-22 Osprey. Дві машини цього типу, що належать до повітряно-тактичної групи Сил спеціальних операцій Збройних сил США в Європі, забезпечують в Україні відпрацювання спільних завдань американськими спецпризначенцями спільно  з підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у рамках двостороннього навчання.

Здійснивши переліт з Вінничини на Львівщину, екіпажі «Оспреїв» прийняли на борт бійців українських ССО, що беруть участь у міжнародному навчанні «Репід Трайдент» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

Над однією з учбових ділянок полігона спецпризначенці НАТО та України виконували тренувальне десантування безпарашутним способом.

– Наша робота передбачає постійне самовдосконалення і оволодівання техніками десантування з різних типів літальних апаратів. Цього разу десантувались з американських «Оспреїв». І це дуже не схоже на те, як проводити безпосадкове десантування з вертольота. Є відмінності. А значить треба тренуватись, – говорить лейтенант ССО ЗС України Андрій А. – Виконувати спільні навчальні завдання разом із спецпризначенцями США та інших країн НАТО було не уперше. Ми активно обмінюємось досвідом із колегами. Зокрема, разом були на навчаннях у Німеччині.

Слід зазначити, що американський конвертоплан «Оспрей» – єдина у світі серійна машина цього класу. Гібрид літака та гелікоптера здатний нести на борту 9 тонн вантажу або дві дюжини бійців. V-22 летить вдвічі швидше, ніж американський двомоторний CH-47 «Чинук», а його корисне завантаження більше майже втричі.

Унікальні конвертоплани НАТО приземлилися під Львовом (відео).

Військові літаки США Boeіng B-52 уперше увійшли в повітряний простір України (відео).

Бомбардувальники НАТО в Україні змусили Росію підняти в повітря свої винищувачі (відео).

Бомбардувальники США регулярно патрулюватимуть повітряний простір України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів