На Львівщині проходять стажування курсанти-авіатори (відео, оновлено)

21:15 14 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Молоді пілоти тренували зліт-посадку, зависання та утримання гвинтокрилів на одному місці, а також пілотування заданим маршрутом із виконанням визначених льотних завдань.

«Курсанти Харківського університету Повітряних сил здійснюють льотну практику на Львівщині. Майбутні пілоти навчаються на транспортних та бойових гелікоптерах. Піднімаються на висоту до півтори тисячі метрів. Опанувати небо курсантам допомагають інструктори-авіатори з досвідом АТО», – повідомили сьогодні, 14 травня, на телевізійному «5 каналі». Подробиці – в його відеосюжеті:

Натомість у прес-службі міністерства оборони України розповіли:

«В окремому полку армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України на Львівщині проходять стажування курсанти 4-го та 5-го курсів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Під час чергової льотної зміни вони виконували тренувальні польоти на вертольотах Мі-8 та Мі-24 у режимі день-ніч у простих метеорологічних умовах. Серед елементів льотних вправ молоді пілоти тренувалися виконувати зліт-посадку, зависання та утримання гвинтокрилів на одному місці, а також пілотування заданим маршрутом із виконанням визначених льотних завдань.

Слід зазначити, що підготовку курсантів-стажерів здійснюють досвідчені військові льотчики, в активі яких виконання багатьох миротворчих місій та участь в антитерористичній операції. Заступник командира окремого полку армійської авіації з льотної підготовки, льотчик 1-го класу, підполковник Дмитро Кулькевич, розповів: «Програма цьогорічного стажування курсантів завершується. Вони вже відпрацювали всі вправи підготовки до бойових дій вдень у простих метеоумовах і зараз приступили до нічних польотів. Молоді пілоти налаштовані якісно виконувати польотні завдання, про що свідчать їх результати. За місяць на п’ятикурсників чекають державні іспити.

А командир окремого полку армійської авіації, льотчик-снайпер, полковник Юрій Вербельчук, зазначив: «Курсанти, які проходять у нас практику, підготовлені добре. Вони вмотивовані і налаштовані максимально використовувати можливості щодо підвищення своєї льотної майстерності. Їхні результати мене як командира цілком задовольняють. У них є всі шанси стати класними пілотами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів