На Львівщині не вщухають польові навчання військових

15:38 4 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Особливо корисними інструкторсько-методичні заняття з організації підготовки військовослужбовців були для майбутніх офіцерів.

«На Львівщині відбулися інструкторсько-методичні заняття з організації підготовки військовослужбовців», – повідомили сьогодні, 4 лютого, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося інструкторсько-методичне заняття з організації підготовки військовослужбовців. У заході взяли участь науково-педагогічні працівники, адміністрація видового вишу, викладачі 184-го навчального центру, а також курсанти випускних курсів, які зараз знаходяться на польовому виході.

На першому навчальному місці присутні вивчили методику відпрацювання елементів тактичної підготовки. Строковики та контрактники 184-го навчального центру показали, як проводити заняття із захисту від зброї масового ураження, контрснайперської боротьби, переміщення на полі бою, дії особового складу при посадці та висадці з техніки, організацію боротьби з танками та іншими броньовими машинами противника, порядок ведення бою у населеному пункті тощо.

На наступному навчальному місці учасники заходу ознайомилися з організацією заняття на тему «Виживання воїна в особливих умовах». Їм було показано порядок обладнання найпростіших укриттів для особового складу з підручних та штатних матеріалів, методи добування та очищення води, засоби для виживання, порядок добування вогню без сірників тощо.

Не менш цікавими були заняття на навчальних точках, де викладачам та майбутнім офіцерам продемонстрували методику проведення занять з топографічного забезпечення, зв’язку, медичної підготовки, боротьби із саморобними вибуховими пристроями та мінної безпеки. Під керівництвом викладачів 184-го навчального центру строковики провели водіння бойових машин, виконали стрільби зі стрілецької зброї вдень та вночі, вогневі завдання спільно з обслугами артилерійських систем тощо.

Слід зазначити, що майже до кожного елементу навчання були внесені значні корективи з урахуванням бойового досвіду, набутого українськими військовослужбовцями під час проведення антитерористичної операції. Особливо корисними інструкторсько-методичні заняття були для майбутніх офіцерів, які за лічені тижні самі стануть командирами та навчатимуть підлеглих.

Про це повідомили сьогодні, 4 лютого, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж із навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів