На Львівщині – 25 інклюзивно-ресурсних центрів

13:15 5 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій запевнила: «У Львівській області створили за рішеннями районних та міських рад 25 інклюзивно-ресурсних центри».

Про це повідомили в понеділок, 5 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації. Любомира Мандзій розповіла також: «Офіційно відкрито інклюзивно-ресурсні центри у: Бориславі, Стрию, Буському, Городоцькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Сокальському, Стрийському районах. На черзі – ще один у Мостиському районі».

«У попередньому навчальному році в 255 інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти Львівської області організували інклюзивне навчання для 358 дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю. У 32 закладах дошкільної освіти області функціонувало 46 інклюзивних дошкільних груп», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У закладах дошкільної освіти навчалося 80 дітей дошкільного віку, з них – 38 дітей з інвалідністю. Окрім того, ввели 42,5 (48 осіб) штатних одиниць асистентів вихователя. В попередньому навчальному році кількість ставок асистентів вчителів та вихователів зросла до 161,5 (231 особа)», – розповіли також в облдержадміністрації.

«У цьому навчальному році для 545 дітей з особливими освітніми потребами організували навчання в 423 інклюзивних та п’ятьох спеціальних класах закладів освіти Львівської області. Охоплені всі нозології. У закладах дошкільної освіти навчається 134 дитини з особливими освітніми потребами (67 інклюзивних груп)», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Кількість ставок асистентів вчителів у закладах загальної середньої освіти зросла до 211 (319 осіб), у закладах дошкільної освіти області – до 75 (77 осіб). Для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами Львівській області у 2018 спрямували 8224000 гривень», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів