Міський голова Львова запевнив, що до 2020 року зникнуть черги до дитсадків

15:00 11 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Андрій Садовий пообіцяв: «На 2020 рік ми маємо вийти з нульовою чергою у Львові для батьків, які мають бажання дітей віддати у садочок».

Як повідомили в четвер, 11 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, міський голова Андрій Садовий заявив це під час сесії ЛМР. Він також зазначив: «В Європі є практика, коли спальні кімнати окремо можна використовувати як і кімнати, де діти можуть бавитись. Це такі мультифункціональні комплекси. Вважаю, ця ідея має право на життя, це не суперечить здоровому глузду, а навпаки, бо часто у нас багато площі не раціонально використовується в садочках. А в той же час там можуть бути діти. Тому треба це впроваджувати».

Андрій Садовий наголосив: «Якщо ми говоримо про дитячий садочок, про який сьогодні говорили депутати на сесії, є моє чітке доручення вивести всі установи за межі і повністю це приміщення має функціонувати як дитячий садочок. Це буде зроблено. Це моя чітка і принципова позиція».

Міський голова запевнив: «Такої динаміки, яку ми маємо з точки зору роботи з вчителями, батьками, відкриття нових груп – не знаю, де є побідна динаміка в інших містах. Є проблема у тому, що керівництво одної дитячої установи вирішило повністю ігнорувати розпорядження управління освіти міста. Вони вважають, що не підконтрольні органам місцевого самоврядування. Це неправильно, бо це власність громади і має бути система управління чітка і злагоджена.

Андрій Садовий додав: «Думаю, це буде один садочок і ми наведем лад. Ми були вимушені піти такою дорогою, щоб всі групи в цьому садочку працювали. Накази про звільнення і про догани були підготовлені, але через суди це все скасовується, залучаються батьки. Це дуже не проста ситуація. Прикро, що така ситуація є в місті. Але здоровий глузд переможе. Є громада міста, яка прийняла рішення на сесії і це рішення треба виконувати. Такий закон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів