Міністра інфраструктури України ознайомили у Львові з роботою Центру керування рухом

14:42 18 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Сьогодні, 18 червня у Львові перебуває з робочим візитом міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

У рамках візиту міністр ознайомився з роботою Центру керування рухом на вулиці Коновальця, 109. Як зазначив під час презентації Центру провідний спеціаліст ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила, центр керування з таким обладнанням є єдиним в Україні. 

На сьогодні в Центрі керування рухом з використанням спеціалізованого програмного забезпечення відстежується робота всього громадського транспорту міста (трамваї, тролейбуси та автобуси, в т. ч. і приватних перевізників) та в оперативному режимі вносяться необхідні поправки – тимчасова зміна маршруту через ДТП чи аварію, заміна несправного транспортного засобу, забезпечення планових інтервалів між транспортними засобами на маршруті тощо. Щоденні звіти, які формуються диспетчерами, дають змогу аналізувати роботу перевізників, а в подальшому будуть необхідним документом для нарахування перевізникам коштів за виконані пасажиро-кілометри після впровадження системи електронного квитка.

Центр керування рухом забезпечує роботу інформаційних табло, встановлених на зупинках вздовж трамвайних маршрутів № 2 та № 6. На цих табло відображається час, через який трамвай прибуде на зупинку, а також додаткова інформація про затримки в русі чи зміну маршруту в разі збоїв у роботі маршруту.

На сьогодні, на табло виводиться прогноз прибуття трамваїв на маршруті №2, однак через два місяці планується виведення інформації для усіх трамвайних маршрутів. Ще однією важливою функцією є забезпечення справної та коректної роботи усіх світлофорів у місті. Ігор Могила зазначив:

«Ми зараз експлуатуємо на 29-ти регульованих перехрестях світлофори з адаптивним керуванням, які за допомогою відеодетекторів «підлаштовують» тривалість дозвільних сигналів під транспортні потоки. Крім цього, вони забезпечують пріоритетний рух трамваїв на маршрутах № 2 та №6 (при наближенні трамвая до перехрестя йому вмикається зелений сигнал світлофора, який не вимикається, аж поки трамвай не проїде перехрестя).

Також на цих перехрестях є система відеонагляду, що є надзвичайно зручним інструментом для оператора, який бачить виникнення заторів, ДТП та інші події, а також для диспетчерів громадського транспорту. Інженери Центру керування рухом можуть безпосередньо з нього змінювати режими регулювання на цих світлофорах. Щодо інших світлофорів – то оператори отримують інформацію від мешканців та ДАІ та передають її у відділ обслуговування світлофорів».

Наявні апаратні можливості Центру керування рухом дають змогу розширювати його роботу. Зокрема, після необхідної модернізації підключити світлофорні об’єкти вздовж трамвайного маршруту на Сихів, що дасть змогу забезпечити пріоритетний проїзд трамваїв на перехрестях, обладнати зупинки інформаційними табло, а також забезпечити диспетчеризацію не лише міських, але й обласних маршрутів.

Важливим у роботі Центру керування рухом є підтримання в актуальному стані та використання транспортної моделі Львова у середовищі «Visum» для формування розкладів руху та визначення потрібної кількості транспортних засобів на лінії у кожну годину доби, а також купівля програмного забезпечення для мікромоделювання транспортних потоків, що дасть змогу оптимізувати режими роботи світлофорів, а також схеми організації руху на перехрестях. Ігор Могила додав:

«Можна ствердити, що Центр керування дорожнім рухом виходить на «проектну потужність», і в подальшому забезпечуватиме зручність та безпеку транспорту для усіх мешканців та гостей міста. Варто також додати, що ефективне функціонування Центру керування рухом є можливим за рахунок наявності сучасного програмного та апаратного забезпечення, а також молодих кваліфікованих інженерів – випускників кафедри транспортних технологій Львівської політехніки».

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де невдовзі розповіли також:

«Сьогодні, 18 червня, у Львові з робочим візитом перебуває міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. У рамках візиту міністр ознайомився з роботою Центру керування рухом, що на вулиці Коновальця, 109, та проїхав у львівському трамваї «Електрон».

У ході зустрічі міський голова Львова Андрій Садовий наголосив міністру про необхідності внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють діяльність ДАІ та роботу евакуаторів. Він також сказав:

«Найбільша проблема – це катастрофічне порушення правил дорожнього руху і нульова реакція. На всі знаки «стоянка»  і «зупинка заборонена» використовується як місце для стоянки.

ДАІ припинила свою роботу. Доки вона не буде в субординації міській, нереально буде навести лад. І це біда. Львів є достатньо проїзний. Єдина проблема – порушення правил дорожнього руху і відсутність покарань. Дайте нам можливість штрафувати і ми наведемо лад.

У нас працюють евакуатори, бо приїжджають, кидають машину, за це не можна покарати. То ми забираємо евакуатором. В світі це норма».

Також під час поїздки  у трамваї виробництва «ЕлектронТранс» мер Львова Андрій Садовий розповів, що місто вже незабаром купить у «Електрону» перший взірець електробуса. Андрій Садовий акцентував, що дуже важливо, аби держава робила замовлення у національного виробника – львівського підприємства «Електрон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів