Міністерка освіти наголосила у Львові на потребі розвитку профтехосвіти

14:30 25 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 25 жовтня, у Львові розпочалася Міжнародна наукова конференція щодо Туринського процесу, в межах якої обговорять ключові здобутки й рекомендації його імплементації на загальнонаціональному та регіональному рівнях.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «На важливості залучення ключових інституцій до впровадження процесу наголосила під час свого робочого візиту на Львівщину міністр освіти та науки України Анна Новосад».

Міністерка наголосила: «Уряд визначив розвиток професійно-технічної освіти як один із пріоритетів, і ставить собі за мету знайти та втілити в життя ті механізми, які мотивуватимуть випускників українських шкіл обирати собі майбутню професію у галузі технічної освіти. Ми хочемо спрямувати більше зусиль на розвиток цього сегменту освіти. Маємо надію, що наші іноземні партнери нам у цьому допоможуть та поділяться досвідом. У цьому процесі потрібен комплексний та систематичний підхід».

«За словами міністра понад 75% школярів одинадцятих класів скеровують свої погляди на виші, хоча професійна освіта дає більше шансів на розвиток, кар’єрний ріст і гідну зарплату. На думку заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка, розвиток професійно-технічної освіти сприятиме активізації економічного зростання регіону, адже багато іноземних інвесторів зацікавленні у відкритті нових підприємств та працевлаштуванні місцевих фахівців», – поінформували також в облдержадміністрації.

Іван Собко зауважив: «Боротьбу за фахові робітничі кадри та їх гідну оплату ми поки що, на жаль, програєм сусіднім країнам. Наші спеціалісти повинні працювати тут, в Україні, робити її успішною та економічно стабільною. Готуючи стратегію розвитку регіону до 2027 року, у сфері освіти чітко прописано пріоритет у напрямі розвитку професійно-технічної освіти. За останні два роки в профтехосвіту вкладено 100 млн грн і ця робота триватиме і надалі».

«Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області змагатимуться за 20 мільйонів євро, які будуть спрямовані в чотири з цих регіонів для будівництва по одному центру професійної досконалості. У кожній з обраних пілотних областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по три заклади професійної освіти», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів