Львів'яни не постачатимуть севастопольцям запчастини

18:05 16 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

В анексованому Криму не розраховуються за поставлене їм.

«ТОВ «Львівські автобусні заводи» відмовило Севастополю (АР Крим) у постачанні запасних частин для поставлених у 2013 році тролейбусів через те, що замовник не розрахувався за поставлену техніку», – повідомив представник компанії Олександр Лобко. – Фактично тролейбуси в Севастополі зупинилися через відсутність запчастин. І з урахуванням сьогоднішніх відносин з Кримом проблема потребує розв’язання на міждержавному рівні».

ЛАЗ виграв у 2012 році тендер на постачання 10 тролейбусів Севастополю, на які уряд Миколи Азарова виділив 22 млн. грн. Низькопідлогові 12-метрові тролейбуси на цю суму поставили в 2013 році, але у зв'язку з анексією Криму Росією плата за тролейбуси так і не надійшла.

ЛАЗ заявив про відновлення виробництва з метою виведення на ринок оновленого модельного ряду автобусів відповідно до нових вимог ЄС з екології і безпеки пасажирів. З метою часткового залучення кошти на це, керівна компанія «Сіті Транспорт Груп» розпродає близько 50 автобусів за старими цінами 2013-2014 років (за курсом 8 грн/$1), зокрема – 20 міських 10- і 12-метрових автобусів та 20 туристичних «Лайнерів» і «Неолазів» з двигуном «Deutz».

Водночас, повноцінне відновлення виробництва на майданчиках компанії планується в процесі отримання великих замовлень, а поки що завершується виробництво автобусів, комплектація на які була придбана до кризи, і ці автобуси також підуть на розпродаж.

ЛАЗ, найбільший український виробник автобусів і тролейбусів, в останній рік не надавав даних про виробничу діяльність. Компанія має три виробничі майданчики – у Львові, Дніпродзержинську і Запоріжжі, які нині не ведуть виробничу діяльність.

Про це повідомили сьогодні, 16 червня, в інформагенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів