Львівський бронетанковий завод виготовлятиме «Дозор-Б» за стандартами НАТО (відео, оновлено)

00:05 18 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Невдовзі бронетранспортер надійде на озброєння Збройних сил України.

«У четвер, 17 грудня, керівництво ДК «Укроборонпром» та чеської компанії «VOP CZ, s.p.» підписали Меморандум про співпрацю та стратегічне партнерство у проектах з озброєння для потреб Збройних Сил України», – повідомили сьогодні, 17 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Бронетранспортер «Дозор-Б», який розробив ДП «Львівський бронетанковий завод», стане першою вітчизняною військовою технікою, яку за допомогою чеських партнерів виготовлятимуть за стандартами НАТО. Слід зазначити, що «Дозор-Б» уже пройшов державне випробування, а з вересня його запущено у серійне виробництво.

Невдовзі цей бронетранспортер надійде на озброєння Збройних сил України. Як підкреслив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, результатом такої співпраці буде створення нових робочих місць, а також розвиток інноваційних підходів до організації виробництва.

«Львівщина має дуже хороші традиції машинобудування, які визнані не лише в Україні, а й за її межами, – зазначив Ростислав Замлинський. – Ми є тим локомотивом, який веде Україну в Європу. Ми завжди відкриті до європейського та транскордонного співробітництва».

Своєю чергою, заступник генерального директора ДП «Укроборонпром» Артур Херувімов розповів, що гості з-за кордону високо оцінили якість виробництва бойових машин Львівського бронетанкового заводу і готові спільно покращувати характеристики «Дозорів» відповідно до стандартів НАТО. Нагадаємо, 10 квітня у Львівській обласній державній адміністрації було підписано Меморандум про співпрацю ДК «Укроборонпром» із підприємствами Львівщини у рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку. Цей Меморандум спрямований на реалізацію програми імпортозаміщення в українській «оборонці».

Натомість тележурналісти розповіли в четвер: «На Львівському бронетанковому заводі запустили конвеєрне виробництво нових бронетранспортерів для піхоти – «Дозор-Б». Уже навесні машини мають передати у військові частини. Скільки їх буде – у Міністерстві оборони не кажуть. Зараз над «Дозорами» працюють 60 осіб. У місяць вони можуть зробити до 10 бронетранспортерів. Та вже після нового року потужність збільшать і робитимуть до півсотні. Нові бронетранспортери вдосконалили, але поки що їх не сертифікувало НАТО».

Про це повідомили 17 грудня на «Телеканалі новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів