Львівський бронетанковий завод розробив «Зубра»

10:30 14 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: defence-ua.com

Львівський бронетанковий завод розробив нову броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) «Зубр».

Про це, як повідомили в інформаційно-консалтинговій компанії «Defense Express», стало відомо під час святкування 75-річча з дня створення українського підприємства.

«БРЕМ «Зубр» створений для технічного супроводження танкових підрозділів Збройних сил України. Він розроблений ЛБТЗ у 2018 році. Наразі організовується проведення його визначальних відомчих випробувань. Можливо, до кінця цього року його буде допущено в експлуатацію в ЗСУ», – розповів головний інженер ЛБТЗ Герман Сметанін.

«Новий зразок створено на базі радянського танку Т-55. Він може використовувати як основу ходову частину танка Т-54 або БТС-4 (радянський броньований тягач на базі середнього танка Т-44. – «DЕ»). Тобто база машини може використовуватися різна. Нова машина має 12-тонну кран-стрілу та 25-тонну тягову лебідку, що забезпечує евакуацію пошкодженої техніки з поля бою.», – зазначив Герман Сметанін.

«На урочистих заходах у Львові був присутній і представник Центрального бронетанкового управління ЗС України – полковник Олександр Гордієнко. Він, спілкуючись з журналістами відмітив, що ремонтна техніка, яка створена колективом підприємства, така як нові БРЕМ «Лев» та «Зубр», є вкрай потрібною у військах. Полковник Гордієнко висловив впевненість, що ці розробки, зокрема «Зубр», успішно пройдуть випробування та вже скоро опиняться на озброєнні військових частин», – поінформувала також компанія «Defense Express».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів